|
![]() |
#1 |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 5 min 21 s
|
![]()
Noi popełniłem R1200R. Doradźcie kierowcy motopomp na kołach forum techniczne. Szukam kilku pierdółek które psują całokształt idealności mojego motocykla i chciałbym mieć gdzie zadać pytanie odności kompatybilności i wymienności pomiędzy innymi modelami BMW.
I pytanie o olej. Wiem że mam BMW Advantec 5w40 i stan jest trochę powyżej min. Macie coś co spełnia normy BMW i nie kosztuje 90/litr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 5 min 21 s
|
![]() Cytat:
Consi... Faktycznie później doczytałem jak to robić. Mialem ponad min na zimnym. Jutro sprawdzę po 10 minutach od zgaszenia po jeździe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
https://pl.aliexpress.com/item/10050...d=gITlmkqrrWXB Podłączenie jest plug and go, żadnych błędów ani problemów. Ja sobie dorobiłem wyłącznik aby jeździć w dzień tylko na ringu i nie wypalać diód mijania bez potrzeby. Gdy wyłączam mijania mam komunikat LAMPF!, gdy włączam znika. Tak mi pasuje. Ustawiłem sobie na stałe trochę niżej niż zwykłą, żeby na pewno nie oświetlać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W kwestii oleju, ja u siebie używam w tym sezonie Shella Ultra 15W50 i motocykl bardzo ładnie na nim pracuje, zatem przy nim zostaję. Do wodniaka jakim jest R1200R z tych lat to nie podpowiem bo sie nie znam, a tam faktycznie 5W40 podobno i przy tym mokre sprzęgło więc samochodówka się nie nada jeśli nie chcemy ryzykować. Cezarus, w tych lat po 2013 to o ile się nie mylę, tylko RNineT pozostało nadal jako olejak DOHC, pozostałe Rki to wodniaki. ..................tymczasem............... zdjąłem Akrapa, przeprowadziłem testy dalsze na OEM tłumiku i znowu na Akrapie. Już ustaliłem przyczynę podwyższonego spalania zaraz po montażu Akrapa. Oto ona: ![]() Jako lekarstwo (zestaw naprawczy) chyba trzeba coś takiego: ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 17 min 31 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |