|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Nie znam się na bmw1200 ale trochę na silnikach owszem i taki freeflow wydech zubaża mieszankę. Masz sondę w wydechu albo i dwie - system dba o to aby mu się zgadzało.
Przy założeniu wydechu powinna być nowa mapa. Moim zdaniem to co widzisz pod dystrybutorem to prawda. Chyba ze tak lubisz teraz dźwięk moto ze ciagle odkręcasz bardziej niż wcześniej ![]()
![]() |
#2 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 44 min 17 s
|
![]()
W teorii niby nic nie trzeba regulować, ale przez lata jeździłem z Remus i niby wszystko było ok, do momentu kiedy nie założyłem z powrotem oryginalnego. Silnik zaczął pracować wyraźnie lepiej i ciszej, spokojniej, nie chodzi o ciszej ze względu na wydech. Nie zaobserwowałem negatywnej zmiany w spalaniu, ale chyba z zasady jeździłem spokojnie, ale 6 litrów to musiałoby by być mocno gonione i w dwie osoby z bagażem
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() No ale, wracałem od Navaja, ekspresówka 115-120 i jakoś 6.3 pokazywało, skasowałem jak ruszałem. Na razie przejeżdżę trochę do roboty - tu doskonale pamiętam jak palił rok temu - od 5.1 do 5.6. Mi nie tyle o 0.3 spalania chodzi co o zasięg - mam w tę i nazad równo 150km i nie podoba mi się tankowanie po 280 ![]() Aha, nie Adventure nie chcę ![]() Co do mapy - sondy mam przed katalizatorem, sama końcówka to raczej masa i dźwięk. No i lepsze wkręcanie w obroty. Takze Matjas, komp sobie z korektą raczej radzi, to nie pełen decat. Zresztą i z decatem Marek tak jak pisze - ponad 6 nie spala. Gilu - ty jeździsz z db killerem? Ja tak i po 300km z czego 200 w trasie zero kłopotu dźwiękowego. Tzn. coś słychać ale w trasie mam wrażenie że bardziej oryginał słyszałem. Póki co - spróbuję pojeździć tak jak wcześniej, do roboty. Może regulacja TPS w głowie potrzebna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
trampkarz emeryt
![]() |