Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Yamaha

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31.05.2025, 21:53   #161
Artek

Artek's Avatar

Miasto: Ze wsi jestem w ZMY
Motocykl: Tmax 500+e-rewer.
Artek jest na dystyngowanej drodze
Online: 8 miesiące 2 dni 17 godz 2 min 38 s
Domyślnie

Miss złapana na Koczowisku ŁN.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20250531_175551_510.jpg (667.0 KB, 41 wyświetleń)
Artek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 09:12   #162
muszel72

muszel72's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: GDA
Motocykl: ATAS 1000, 300 Rally, BMW r1100s, Kymco xciting 400
Przebieg: 65000
muszel72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 dni 13 godz 37 min 52 s
Domyślnie

Przymierzam się do T7 WR '26 ale w kraju ma. być dopiero pod koniec drugiego kwartału. Napisano, że zamontowano w niej cuda wianki
muszel72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 11:15   #163
matjas

matjas's Avatar

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 15 godz 2 min 44 s
Domyślnie

Chcesz usłyszeć coś innego niż Cipowiedziałem?
Stary Dzisiaj, 11:43   #164
chomik
Administrator

chomik's Avatar

Miasto: Bałtyk
Motocykl: RD03 2xRD07a
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 5 godz 15 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał muszel72 Zobacz post
Przymierzam się do T7 WR '26 ale w kraju ma. być dopiero pod koniec drugiego kwartału. Napisano, że zamontowano w niej cuda wianki
Cieszę się, że mam WR bez tych cudów, tylko ABS i nic więcej, dodałem sobie tylko dynks, że mogę go wyłączyć z poziomu przycisku i będzie wyłączone nawet po zapłonie i jest super.
Stary Dzisiaj, 11:59   #165
matjas

matjas's Avatar

Domyślnie

mam to samo co Chomik i takie samo podejście - ostatnie proste /stosunkowo/ T7.
przejechałem w ub roku jakieś 8500km i po poprawkach owiewki /bo był DRAMAT/ nie mogę powiedzieć o tym motocyklu złego słowa poza oczywistością jaką są dętkowe koła ale tego problemu wciąż Yamaha nie rozwiązała. Obowiązkowe wysokie gmole GiVi. Obowiązkowe przedłużenie przedniego błotnika - cały syf spod koła leci na silnik i kolektor.
wozi świetnie, dziurawe drogi to dla niej naprawdę żadne zagadnienie, ma wyjątkową prezencję, mocy naprawdę nie brakuje, jest wygodna, jak poprosić to można trzymać 140-150 non stop na autobanie, jak poprosić spali mniej niż 4l/100. zasięg bez oszczędzania ale i bez szaleństw powyżej 500km, ostrożnie jadąc 750km na tankowaniu. Tylne sprężyna została wymieniona na Hyperpro bo była za miękka /ważę 89 bez betów/ - teraz jest ok. Dokupiłem też kufry Kappa aluminiaki asymetryczne na oryginalny stelaż Yamahy który używany pomógł kupić Węgrzyn u szkopów. Moto kompletne moim zdaniem.

nowa ma fajny wyłącznik kierunków i kierunki same gasną+są trzy błyski jak w aucie przy pyknięciu w przycisk - taki bajer ale ok. może mieć tempomat bo ma TBW no i może mieć QS góra/dół bo jest TBW. PODOBNO ma lepsze światła - nie tak wyraźnie odcięta wiązka - ALE światła w T7WR'24 reguluje się megazajebiście imbusem i po regulacji w sumie nie narzekam - świeci to godnie.
na teście euro5+ T7rally '25 odjechałem w upalny dzień szybko ze skrzyżowania i w złożeniu złapałem minimalny uślizg tylnego koła - kontrola trakcji odcięła mi napęd i byłbym się wypierdolił na skrzyżowaniu gdyby nie szybkie podparcie nogą i korekta. DZIĘKUJĘ za takie atrakcje.

Tak więc raz, że mam to co mam i już zmieniał nie będę a dwa - im prościej tym lepiej. Zrobiłem chińską blokadę na przepustnicę i zobaczymy jak to będzie działać. Gdybym koniecznie chciał QS w górę to jest firma Healtech i robi QS do wszystkiego - według opinii działa to bardzo dobrze - 1300PLN około zestaw do T7.

W chwili obecnej podjąłbym taką samą decyzję a różnicę w cenie 5k+ zainwestował w bagaż, gmole, szybę itd i wachę

Muszę dołożyć jeszcze w tym sezonie olejarkę łańcucha bo mnie to smarowanie wk... i podwyższyć jakimś plastikiem z bańki po oleju oryginalne handbary bo jak jest zimno fest /4-5C/ to marznie wierzch dłoni mimo, że maneta pod spodem płonie.

Miałem po GS1100 trochę chwilę zwątpienia i nie mogłem się w 100% przekonać do tej Yamahy ale po dwóch tygodniach przyjechał po GSa klient i pojechałem się przejechać po ulicy i już nie chciałem na GS wsiadać więcej. Tak to.
W tydzień po zakupie zrobiłem tysiaka do przeglądu olejowego a w kolejne półtorej tygodnia /Chyba wyszło 11 dni/ dokręciłem kolejne 5500km. Dała radę w upale bałkanów, deszczu na autostradzie, zimnie jesiennych sudetów we Wszystkich Świętych. Dobre moto.

Tak jak z Chomikiem gadalim w Białej i wielu to potwierdza - lepiej, żeby się nie wywracała. Jest to pomnik trochę i jak jebnie to skleja się z planetą na dobre. Trza uważać.
Stary Dzisiaj, 15:01   #166
muszel72

muszel72's Avatar

Miasto: GDA
Motocykl: ATAS 1000, 300 Rally, BMW r1100s, Kymco xciting 400
Przebieg: 65000
muszel72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 dni 13 godz 37 min 52 s
Domyślnie

Matjasie, ja Twoje zdanie znam, bardzo je szanuję i bardzo Ci dziękuję. Pieniędzy cały wór trzeba dać za każdą z tych wersji czy to 25 czy też 26 więc człowiek zabiega o każdą opinię nie będącą anonimową z neta ale od użytkowników.
Dziękuję.
muszel72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 16:02   #167
rumpel

rumpel's Avatar

Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
rumpel jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 2 tygodni 5 dni 4 godz 28 s
Domyślnie

ja pod koniec roku odbyłem jazdę testową na T7 z 2025, hmmmm byłem nastawiony na to, że upewnię się iz to sprzęt nie dla mnie, że słaby i z ciulatym zawieszeniem. Fakt brakuje trochę koników, nie ma tego pazura co KTM (690 czy każda z LC8). Nastawiony również byłem na to że b wysoko będzie środek ciężkości ale w stosunku do LC8 (950) to Yamaszka wydawało mi się ze jest w wadze piórkowej, w ogóle nie czułem tej masy no i ostatnia rzecz wszędzie piszą ze zawiecho w 2025 jest poprawione ..... i jest . Fajnie wybierało, nie za miękkie nie za twarde, polubiliśmy się szybko ale Pan w salonie jakoś nie był zainteresowany moja osoba jak oddawałem Yamaszkę a szkoda bo byłem zdecydowany. W domu ochłonąłem i powiem tak, po urlopie 690 idzie na sprzedaż i....
rumpel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 16:23   #168
matjas

matjas's Avatar

Domyślnie

jaką wersją jezdziles?
Stary Dzisiaj, 16:31   #169
rumpel

rumpel's Avatar

Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
rumpel jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 2 tygodni 5 dni 4 godz 28 s
Domyślnie

Zwykłą
rumpel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 17:48   #170
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 19 godz 49 min 24 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rumpel Zobacz post
ja pod koniec roku odbyłem jazdę testową na T7 z 2025, hmmmm byłem nastawiony na to, że upewnię się iz to sprzęt nie dla mnie, że słaby i z ciulatym zawieszeniem. Fakt brakuje trochę koników, nie ma tego pazura co KTM (690 czy każda z LC8). Nastawiony również byłem na to że b wysoko będzie środek ciężkości ale w stosunku do LC8 (950) to Yamaszka wydawało mi się ze jest w wadze piórkowej, w ogóle nie czułem tej masy no i ostatnia rzecz wszędzie piszą ze zawiecho w 2025 jest poprawione ..... i jest . Fajnie wybierało, nie za miękkie nie za twarde, polubiliśmy się szybko ale Pan w salonie jakoś nie był zainteresowany moja osoba jak oddawałem Yamaszkę a szkoda bo byłem zdecydowany. W domu ochłonąłem i powiem tak, po urlopie 690 idzie na sprzedaż i....
To się pesel nazywa .
Pozdrowienia.

Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania