![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2020
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 7 godz 44 min 52 s
|
![]()
wnioseki:
Ad1.z informacji Waszych.....i z You Tuba! wiem, że to eskapada nie gwarantująca mi bezpiecznej i relaksującej jazdy...tak więc solo odpuściłem już przed napisaniem tego postu (co do YT to kwestia w jaki sposób oglądasz, pomimo braku w tych filmach jakichkolwiek walorów edukacyjnych dla mnie stanowiły źródło wiedzy co do prędkości z jakimi sie poruszano, informacja często widoczna w modelu AT z pionowym wyświetlaczem Ad2.nie mozna realizować czegoś wbrew rozsądkowi Ad3.trenuję już szutry i kamienie(prawdą jest ,że gdy mokre czy wilgotne są śliskie) Ad4. wyznaję zasadę karawana jedzie dalej jednak z przewodników TP nie skorzystam wolę spontan i doświadczenie ciekawych ludzi, których rownież tu spotkałem....to podobnie jak ze zdobywcami K2 próbowalo wielu weszli tubylcy...nie oznacza to, że na nich się skończy, następni bedą korzystać zapewne z ich doświadczenia, pomocy czy pozostawionych obozów... realizacja tych planów nie jest priorytetem mojego wyjazdu we wrześniu, jest alternatywą podobnego wypadu, też w góry, ale tam to juz asfaltowo i po kamieniach czyli droga pod Triglaw i Mangart w Sloweni i z parkingu z buta na szczyt...wyżej niż łąki rumuńskich Karpat, ale razem po nich z AT to byłoby inne przeżycie jeżeli bedą jeszcze jakieś informacje to chetnie poczytam...dzb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 min 13 s
|
![]()
Myślę że dasz sobie radę, motocykl masz jako jednoosobowy świetny, łańcuch jakoś przebolejesz. Osobiście coraz częściej daję sobie czas odpocząć od motocykla idąc końcówkę na nogach, chociaż nie zawsze z wyboru. Co do pętli to ważne aby było sucho, można tej tylko dojechać do Teth i wrócić nie pakując się w ten trudniejszy odcinek. No a Vrsić jest dla mnie numer jeden, Mangartu nie lubię aż tak bardzo bo to tylko sztuka dla szuki, podobnie jak Grossglockner albo Villacherstrasse
Jak się udało przejść na emeryturę w wieku 65, podobno mamy ciągnąć do 67
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
We wrześniu, zanim wyruszysz w swoją podróż życia to zawitaj na Zlocie Afrykańskim w Białym Brzegu.
Może jeszcze spotkanie na żywo w czymś będzie mogło pomóc ![]()
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]() Cytat:
Wyjście na Mangart to dwie ferraty i jeden "standardowy" szlak. Na ferratach musisz mieć uprząż z lonżą, kask, rękawiczki i wygodne ciuchy i trochę oswojenia z ferratami. Wychodziłem standardowym szlakiem, ponieważ nie miałem w/w sprzętu, 2 godzinki na wyjście z kilkoma odpoczynkami na uspokojenie oddechu ![]()
![]() |