Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > NAT - Warsztat

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.04.2019, 23:38   #1
concer

Miasto: Lubichowo
Motocykl: CRF 1000L
Przebieg: 40000
concer jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 2 dni 14 godz 31 min 41 s
Domyślnie

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale gdy ruszam po jakimś dłuższym postoju na s1 o wiele później wrzuca mi wyższy bieg (w porównaniu do dłuższej jazdy na s1) szczególnie jest to widoczne między 2 a 3 , podchodzi nawet do 90 - 100 km na dwójce po przejechaniu może 1 km się to normuje, irytuje mnie to szczególnie jadąc w terenie zabudowanym, zastanawiam się czy jest to spowodowane np. nie rozgrzanym a olejem w skrzyni
concer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.04.2019, 12:55   #2
czajnik

Miasto: Łódź
Motocykl: CRF 1000 AT Adventure Sport
czajnik jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 godz 29 min 3 s
Domyślnie

DCT jest intuicyjna . Jeśli odkręcisz szybko to zmieni bieg lub dwa w dół .Jeśli wolno to albo wcale albo jeden w dół . Ona jakby "wie " kiedy potrzebujesz ostro przyśpieszyć . Może jedz do serwisu . Wyzerują czy coś . Po za tym jakby sie "uczy " bo gdy jeździsz ostrzej to redukuje chętniej lecz jeśli nagle postanawiasz jechać normalnie to lepiej wrzucić ręcznie jeden w górę i on już to zapamięta ..... Jak dla mnie jest mega skrzynią ale to kwestia własnych wymagań i preferencji . W terenie też sobie radzi ....z góry ...pod górę na kamieniach i w piachu . w głębokim błocie jeszcze jej nie miałem okazji sprawdzić ale wszystko przede mną
czajnik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania