|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
I nic nie powiedział, że będzie w okolicy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 1 godz 3 min 51 s
|
![]()
Wiesz Qba jak to jest z takim umawianiem. Nigdy nie wiem kiedy i gdzie będę.
Dzień 4. Rano, dość wcześnie chciałem zobaczyć gdzie jestem i jak to miejsce wygląda analogowo a nie cyfrowo w necie. Całkiem ładnie to wyglądało. Ptaki na wodzie, nad wodą i takie tam. ![]() ![]() ![]() Z tym, że w nocy nie zauważyłem, że w ty miejscu nie wolno co następuje: - palić tytoniu - nie palę, - rozniecać ognia - nie rozniecałem, - ustawiać namiotów - nie ustawiałem. Rozbijałem, rozkładałem, - niszczyć roślinności i umocnień brzegowych - nie niszczyłem. ![]() No i byłem chroniony przed Niemcami przez orła. ![]() Więc codzienna rutyna. Pakowanie, składanie, niejedzenie śniadania. Gdzieś na wybrzeżu. ![]() Trochę asfaltu. A jednak mnie nie do końca satysfakcjonuje asfalt. Na szczęście pojawiły się oczekiwane ścieżki. ![]() ![]() Byle dalej przed siebie. ![]() Kiedyś to były ścieżki, drogi dojazdowo-przejazdowe pomiędzy polami. Dziś zarośnięte. ![]() I wtedy musiałem przejść Próbę Traw. ![]() W pewnym miejscu trawy sięgają dość wysoko więc nie chcąc się wpieprzyć w jakiś rów i zgiąć lagi to odpuściłem. W drodze na Hycel Celpski przejechałem przez jeden z "kurortów" nadmorskich i mi się od niechciało. Masy ludzi. Co ja mówię, masy. Rzesze!!! Jeżdżę, kręcę się. Osiągam stan umysłu gdzie już nie myśli się o niczym innym jak o drodze, którą przebyłem i która jeszcze przede mną. W głowie gdzieś układają się bezplany na rok następny. I tak nie wiadomo jak dojechałem na HELL. ![]() Jakoś tak zastanawiałem się czy nie zanocować na Helu ale będąc na miejscu odwidziało mi się. Ale zanim mi się odwidziało to taka sytuacja. ![]() ![]() Dojechać na Hell (następnie po spędzeniu 5 minut na cyplu) i wrócić z niego w szczycie sezonu to nie jest taka prosta sprawa. Ściemniało się już. W necie znalazłem polecane miejsce, typ jakaś dzika plaża. Ale jak dojechałem na miejsce to nic tam nie było. I tak jeżdżąc tam i z powrotem wreszcie ok. północy znalazłem kawałek miejsca na namiot i motor. Okolice miasta Rewa zdaje się. ![]() Plaża. Ale zanim dojechałem na plażę przejechałem przez nie za wysoki wał ziemny. I jak się nie wpieprzę w kopny piach. Gaz i motór zaparkowany. Bez podnóżki ładnie trzyma pion. Północ, żywego ducha i martwego chyba też nie. Rozkulbaczam brykę. Rozkładam namiot. Ale trzeba jakoś XRV wyciągnąć z piachu. Jak drodzy moi wiecie, XRV należy do tych lżejszych motorów więc udało się ślizgiem wygrzebać na twardszy grunt. Moto na centralkę i można odpocząć. Noclegownia wyglądała tak: ![]() I tu pojawia się poważny dylemat. Wypić browary, które ze sobą wiozłem czy nie ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 38 min 47 s
|
![]()
Czy znacie może miejsca w okolicach wschodniej granicy (całej) gdzie można przejeżdżać przez rzeki, rzeczki, cieki wodne brodami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
52°43'59.9"N 23°19'32.5"E 52°51'11.2"N 23°20'16.9"E 52°51'48.7"N 23°19'33.5"E Ostatnio edytowane przez PietiaBBI : 20.09.2018 o 17:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Spoko, w sobotę 29.09 ruszamy od północy (okolice Elbląga) i jedziemy wzdłuż granicy, możliwie offem lub zapyziałymi asfaltówkami. Jedziemy z koleżanką na dwa liście crf250, bez spiny. Doświadczenia mamy zero, więc nie mam pojęcia ile będziemy jechać, ale jak dotrzemy do Hajnówki dam znać, pokażesz nam okolicę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pytanie do osób znających film: " Long way round" | wojtekk | Kwestie różne, ale podróżne. | 10 | 24.01.2012 21:06 |
Made In Poland Galery Lipiec 2011 | NaczelnyFilozof | Polska | 95 | 12.01.2012 13:43 |