![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 43 s
|
![]()
Chłopie czego byś nie załoźył jak wjedziesz w błoto będziesz leżał. Za cieżki sprzęt i tyle. Także szykuj się na off road raczej w suchych warunkach, gdzie oryginalne opony też dadzą radę.
Co do Mitasow to obiechałem na nich Maroko. Na szutrze super, na krótkim odcinku ichniejszego zajebiście śliskiego błota była walka o przetrwanie, na suchym asfalcie super, na mokrym asfalcie przy niskiej temp. ślisko jak cholera. Podsumowując cena do jakości super, jestem zadowolony. Edit. W moim przypadku to były Mitasy E07 z E09 nie miałem do czynienia. http://www.oponytanio.pl/cgi-bin/rsh...s=1&ID=froogle Ostatnio edytowane przez Nynek : 24.12.2015 o 10:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
![]()
tył Dunlop D908RR i będziesz zadowolony -
![]() przód - Michelin T63 i też będzie ok - ![]() w 950 ADV miałem i polecam każdemu taki układ
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 18 godz 8 min 49 s
|
![]()
Tak tylko do tylnego Dunlop'a RR bez 5,5 stówki nie podchodź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 17 min 42 s
|
![]()
Na przód do ciężkiego moto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
Troszke bym sie tu podczepił pod temat i lekko podgrzał kotleta.
Czy ktoś miał doczynienia z oponami DURO HF904 ? 1. Czy jest to opona warta uwagi? Zalezy mi głównie na dobrej przyczepności na czarnym mokro/sucho a lekka kosteczka zeby turystycznie w lekkim offie sie tez dąło. 2. Czy opona inna niz bieżacy rok produkcji (rok moze 2 wstecz) zazwyczaj ciutke tansze czy sa zdatne do użytku? Obecnie kupiłem RD04 obute w Anake z roku 2005 bieżnik jest ale popękana mocno juz wiec zmiana konieczna. Jak bardzo roczny czy 2 letni leżak traci na swoich własciwościach? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2014
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
![]()
Tak z ciekawości wrzuciłem zapytanie w internety i wynik taki:
Nie wiadomo ile miała lat ani co typek z nią robił...ale efekt ciekawy :P
![]() |
#27 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 22 min 25 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
No efekt z filmiku nie napawa optymizmem. Malo tej opony jest po sklepach tak w porownaniu do Mitasa lub Heidenaua ktory mi wyskakuje wszedzie.
Jescze poszperam ale jesli na forum nikt tej opony nie uzytkowal to chyba o czymś to jednak swiadczy. Chodzi mi po glowie zeby zalozyc K60 scout na tyl i cos moze bardziej markowego na przód. A moze by tez K60 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
![]()
A taka
![]() http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14252 Na pewno jest parę osób na forum co użytkowało tą oponę, jakieś wnioski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 2 godz 53 min 43 s
|
![]()
Takie CST kiedyś miałem na tyle w betoniarce. Opona kupiona awaryjnie na dzień przed wyjazdem urlopowym po tym jak dostawca markowszej gumy dał ciała. Urlop z Żonką i kuframi. Po powrocie szukałem innej.... Opona b. miękka ale ta miękkość nie przekłada się na przyczepność na mokrym, za to bardzo szybko się zużywa. Jak dobrze pamiętam to coś około 6 tys km wytrzymała. Szkoda zawracać sobie głowę w cięższym motocyklu.
zdrówka
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Opony dla początkującego - asfalt, szuter, piach | plakiet | Hamulce, kola, opony | 539 | 01.12.2015 21:40 |