![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Tomaj
![]() |
![]()
Dzięki next22 za linka!
Tak jak piszesz, są faktycznie drobne różnice ale czy znasz kogoś kto przerobił taką operację (zamiast pojedynczego z dwoma wyjściami włożył dwa podwójne) i wszystko jest SI? Sprzedawcy, z którymi się kontaktowałem twierdzą, że są to zupełni inne moduły i nie będzie to działać (być może nie mają jeszcze takiej wiedzy ![]() Domniemam, że zamiast mojego SHINDENGEN CI 600 2.D mógłbym wsadzić dwie takie sztuki (kolejność bez znaczenia) i będzie to biegać: http://www.sklep.tszoda.pl/210-afr Jeśli tak to zakupię chyba zaraz 1szt - będzie jako awaryjna na wypady(gdyby znów padło zasilanie jednego cylindra), a naprawiony zamontuję z powrotem... Ostatnio edytowane przez ziutek2002 : 12.02.2015 o 10:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Motocykl: RD07a
![]() Online: 12 godz 41 min 24 s
|
![]()
słuchajcie, w RD07a (1996-2003) jest taki moduł:
http://faq.africatwin.com.pl/index.p..._CDI_RD07A.JPG i nie wiadomo skąd go wziąć, nigdzie go nie ma, chyba nie da się czymś innym zamienić, a do hondy to nawet strach dzwonić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]()
Tutaj:
http://faq.africatwin.com.pl/index.p...mi_RD7_i_RD07A piszą, że to "nowy moduł mikroprocesorowy ECU", co brzmi paskudnie, bo może być to moduł dedykowany do konkretnego modelu, którego rynek używek jest mizerny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tomaj
![]() |
![]()
Też to przeglądałem zanim zacząłem temat. Na rysunku widać jak byk jaki jest moduł w RD07 (właśnie taki mi padł). Natomiast nie wiadomo jak rozumieć ten znak zapytania przy RD03, 04. Chyba autor miał jakieś wątpliwości z ich zamianą (to o czym pisałem wyżej).
PIOTREK K Twój na pewno nie jest kompatybilny z RD03 ani 04 ani 07 ![]() Ostatnio edytowane przez ziutek2002 : 12.02.2015 o 16:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 14 min 54 s
|
![]() Cytat:
Na pewno mogę stwierdzić sam zamieniałem w transalpie dwa moduły na jeden CI600 działało ok. Adampio nie ma co się bać te: "nowy moduł mikroprocesorowy ECU" się nie psują więc nie ma na nie popytu na alledrogo i pewnie pasują od pd10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
next22:
skąd wiesz że się nie psują? i co to u licha jest pd10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
a spoko, już wiem, nie znam się na modelach trampków
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 14 min 54 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Mam w garażu zapasowy moduł do Trampka PD10. Musiałbym popatrzeć na oznaczenia ale na 99% jest to dokłądnie taki jak w RD07a.
Kupiłem swego czasu na zapas - ale one się rzadko psują w przeciwieństwie do tych starszych których naprawiłem przynajmniej kilka (zimne luty). Ja w sumie wożę ten moduł zapasowy i regler jak jadę dalej w sensie za granicę - miejsca nie zajmuje wiele. Najlepiej szukać z rozbieranych maszyn - pytać jak ktoś rozbiera i sprzedaje. Ostry z forum trampka rozbierał PD10, może jeszcze ma moduł tylko trzeba by potwierdzić czy to to samo.. Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Pany,
RD03 - dwa moduły, pasują zamiennie od/do trampka RD04 - inny moduł (pojedynczy!) RD07 - inny moduł
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Moduł zapłonowy RD04 | VictorZ | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 28.11.2014 20:58 |
Dokumenty o których należy pamiętać przed podróżą | chomik | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 20.04.2011 11:00 |