![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Tomaj
![]() |
![]()
Hej.
Lepiej załatw sobie zapasowy moduł i ....sprawdź instalację przy nim. Panowie doklejam się do tematu. Chyba padł mi moduł. Chciałem dziś odpalić maszynę, no i odpaliłem jak zwykle bez problemu tylko...na jednym cylindrze (przednim). Po 5 min dalszej walki, klucze w dłoń i jazda. Po dostaniu się do świec, przytknąłem je do masy i starter - brak iskry (jedna i druga). Świece włożyłem w fajki przedniego cyl. aby je wyeliminować - iskra jak diabli. Rozebrałem boczek i wyciągłem ten moduł. Niestety znalazłem jedną żyłę która przywierała do masy (zielona z dwoma srebrnymi paskami - idzie prosto na cewki fajki tylnego cylindra). Nie było by z tym wszystkim kłopotu - kupić, zamontować i jeździć dalej(250zł no cóż stało się), ale mój moduł wygląda tak: http://www.fotosik.pl/u/ziutek2002/album/1736697 Myślałem, że jest dzielony. Zacząłem szukać takiego samego i znalazłem jeden używany za ....700zł ![]() Podpowiedzcie co z tym fantem zrobić. Znalazłem jeszcze stronę gdzie podobno wszystkie naprawiają, cena do 350 zł. Firma ma rewelacyjne opinie na innych forach: www.elserwis.info.pl Ostatnio edytowane przez ziutek2002 : 10.02.2015 o 21:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Tomaj
![]() |
![]()
Po rozmowie tel. właśnie wysłałem mój moduł do naprawy (twierdzą, że naprawiają je na potęge) do ww firmy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Motocykl: RD07a
![]() Online: 12 godz 41 min 24 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Moduł zapłonowy RD04 | VictorZ | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 28.11.2014 20:58 |
Dokumenty o których należy pamiętać przed podróżą | chomik | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 20.04.2011 11:00 |