Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09.06.2011, 21:34   #1
Wojtek_K

Wojtek_K's Avatar

Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnący
Wojtek_K jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 16 min 42 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Agent Zobacz post
Strzelać trzeba, bo to jedyny sposób na regulację populacji, bo nie mamy 70% lesistości i naturalnej selekcji, tylko wszechobecną urbanizację. Myśliwi są potrzebni czy się to komuś podoba, czy nie.
Dobrą robotę by robili gdyby strzelali do ludzi ... to perwersyjne ale na poziomie Twojej wypowiedzi. Ekologicznie było by lepiej zmiejszyć populację debili /bez ukierunkowania/.
Niestety Twoja wypowiedź nie opiera się na faktach tylko propagandzie.
A co do jazdy po lesie, choć jestem jej wielkim amatorem to jednak ze względu na coraz wiekszą ilość zmotoryzowanych offroadowo w/w obywateli na "o" mogę dla dobra ogólnego z tego zrezygnować i przenieść się na stepy.
W moim rejonie jazda po lesie jest w niektórych rejonach dla niektórych dozwolona ale swoim zachowaniem i pomocą zapracowaliśmy na to.

ps.
ukończyłem szkołę leśną w Porażynie, pracowałem w lesie, znam leśników, las, myśliwych ...
Wojtek_K jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.06.2011, 10:47   #2
Agent

Agent's Avatar

Miasto: Warszawa
Przebieg: ~
Agent will become famous soon enough
Online: 2 tygodni 5 dni 1 godz 37 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wojtek_K Zobacz post
Dobrą robotę by robili gdyby strzelali do ludzi ... to perwersyjne ale na poziomie Twojej wypowiedzi. Ekologicznie było by lepiej zmiejszyć populację debili /bez ukierunkowania/.
Niemal wszystkie kraje świata mają takich 'myśliwych' o których piszesz, a historia pokazuje, że co kilkanaście/kilkadziesiąt lat pod wodzą innego debila 'bez ukierunkowania' globalnie lub lokalnie zmniejszają populację.
..ale ja nie porównywałbym tych dwóch rzeczy ze sobą i nazwał tego dobrą robotą.
Agent jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania