Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28.06.2008, 08:49   #1
Baster

Baster's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD04
Baster jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 21 godz 30 min 50 s
Domyślnie

Długo nie mogłem posiąść tej umiejętności i zawsze liczyłem na wsparcie.Ostatnio postanowiłem poćwiczyć w warunkach domowych.Wyprowadziłem Afri na ogródek ,ubrałem ciuchy (żeby było bardziej realistycznie) ,doprowadziłem do kontrolowanej gleby i metodą od tyłu z przysiadu UDAŁO SIĘ! -jest to chyba najleprzy sposób.Pytanie jak to wyjdzie w terenie?

Ostatnio edytowane przez Baster : 28.06.2008 o 09:53
Baster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.06.2008, 09:08   #2
Dnieprw

Miasto: Rymanow
Dnieprw jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 min 6 s
Domyślnie

A ja tez tak chcialem, podnosic , znaczy sie. Polozylem motocykl na boku, kolo domu, i cwiczylem podnoszenie, dobrze ze wczesniej poprosilem ojca o asekuracje, bo pewnie jeszcze by tam lezal. Ale niedawno pojechalem do dziewczyny, chcialem stanac pod blokiem i okazalo sie ze jakies te plytki nierowne sa, jak wylazlem spod motoru, zlapalem za kierownice i stelaze i podnioslem, .Nic mi nie peklo , moto stoi, a ja jeszcze musialem pozbierac szczeke z chodnika,tak mnie to zaskoczylo.
Mysle ze duzo robi, po czesciowym podniesieniu 30/45 stopni, nacisk calym ciezarem na siodlo i zbiornik, zawieszenia wejda chociaz troche i Krolowa zrobi sie nizsza, latwiej idzie wtedy.
Z drugiej strony przypominam sobie jak na Krymie, polozylem Dniepra na parkingu, z bagazami i pelnym zbiornikiem paliwa, wstyd mi bylo straszny bo ludzie-niektorzy plci zenskiej i calkiem calkiemz wygladu, obserwowali cale zajscie.No to wziolem zlapalem za stelaze, szarpnolem do gory......i przewrocilem moto na drugi bok, dopiero dziwnie na mnie patrzyli
Dnieprw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.07.2008, 19:35   #3
TOFAKT
?

TOFAKT's Avatar

Miasto: warszawa
Przebieg: 102000
TOFAKT jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 8 godz 6 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Baster Zobacz post
Długo nie mogłem posiąść tej umiejętności i zawsze liczyłem na wsparcie.Ostatnio postanowiłem poćwiczyć w warunkach domowych.Wyprowadziłem Afri na ogródek ,ubrałem ciuchy (żeby było bardziej realistycznie) ,doprowadziłem do kontrolowanej gleby i metodą od tyłu z przysiadu UDAŁO SIĘ! -jest to chyba najleprzy sposób.Pytanie jak to wyjdzie w terenie?

ano wychodzi ostatnio jak smigalem po lesnych i polnych drogach zlapalem 2 gleby wlasciwie na stojaco w czasie zawracania w piachu i spoko daje rade motoda "od tylca" ...tyle ze mi sie wacha zaczela wylewac pd korkiem..ale to juz inna historia
TOFAKT jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.07.2008, 20:08   #4
samul

samul's Avatar

Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
samul jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
Domyślnie

Na pewno nie jest to ani zdrowe ani mądre, ale dla mnie poki co jedyna metoda to podnosić SZYBKO. Od razu! Położyłem ostatnio Czarnulkę na parkingu, bo mnie luz wyskoczył przy zawracaniu, chciałem w gaz i ruszyć, cały się złożyłem, motor tylko ryknął i się położył. Na świeżo na wkurwie, za "dolna" manetkę kiery do baku i za bagażnik i hop! Oparłem na udach, drugi oddech i do pionu już spokojniej, podnóżek i luzik . Nie ma śladu, bo już sobie te gmole założyłem Gmol oprócz ochrony daje te 15 (?) stopni od poziomu więcej i dźwignąć jest łatwiej.

Ostatnio edytowane przez samul : 23.07.2008 o 00:01
samul jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania