Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.01.2022, 12:14   #10
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
Zdaje się że nie napisałem że ctek jest sam w sobie zły a że nie padam przed nim na kolana ......no cóż.
Tak się składa że mam dwa akumulatory które chętnie podłączę do cteka , jeśli dorzuci ze 30% pojemności/ sprawności to otwarcie o tym napiszę.
Póki co jest jeden automat co robi robotę a kosztuje poniżej połowy cteka.
Mam wrażenie że jesteś przedstawicielem handlowym producenta
Wybacz że nie przyjmuję wszystkiego w ciemno i że migające kontrolki ,jak napisałeś, nie przemawiają do mnie.
Podczas testu ctekowego i tak podłączę mierniki by wiedzieć co naprawdę on cuduje .....znaczy ctekuje.
W motocyklowym 50A zostało 19A , transformatorowym zrobiłem na 28A.
Zobaczymy czy twoje cudo zrobi lepiej.
Staram się patrzeć obiektywnie a nie wychwalać coś co może nie być tego warte.
Na koniec powiem że swoje próby sprawdzam przyżądem a nie tym czy po ładowaniu kręci lub odpala lepiej czy gorzej.
Nie mam zamiaru kogokolwiek za wszelką cenę przekonywać.
Super ze nie napisales ze jest zly i ze nie padasz przed nim na kolana no bo jak bys mial to zrobic skoro go w rekach nie miales Nie jestem przedstawicielem , nie stoje murem za tym czy tamtym ale jak czytam publicne wypowiedzi ''testera'' ktory przesadza o wartosci i urzytecznosci danego urzadzenia nie majac go choc by w rekach, a wnioski swe argumentuje wysoka cena i brakiem wyswietlacza (bo lubi patrzec na cyferki) to sie po prostu z tym nie zgadzam. Nie ma tu osobistych wycieczek czy jakichkolwiek zaczepek personalnych.

Co do samego urzadzenia (CTEK MXS 5) tomam je dosc przetestowane i funkcjonuje u mnie od paru lat, jako zadowolony swiadomy urzytkownik moge powiedziec ze wart jest swojej ceny. O podstawie swoich twierdzen napisze pozniej, poczekam na test Dzieja by zkonfrontowac wyniki naszych ''badan''

Jednego z akumlatorow (opisywanych kilka postow wczesniej ) a dokladnie starego aku od GS1200 nie udalo sie uratowac. Ani CTEK ani Zasilacz nie daly mu rady, po 5 dniach postoju napiecie spoczynkowe spadlo do 10.2 V pojemnosci juz nawet nie mierzylem bo nie bylo sensu.
  Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania