Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.09.2020, 14:17   #11
zylek

zylek's Avatar

Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
zylek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 40 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Wątek ma prawie 100 stron a i tak wiadomo że do jazdy 70/30 Pirelki MT90 biją całą resztę na łeb trakcją i trwałością. Blisko jest Motoz ADV ale obecnie mega drogi i słabo dostępny.
Jak coś schodzi po 5-7 kołach to szkoda tego rozważać chyba że to kostka i tylko w teren, to jeszcze ma jakiś sens.
Emek, tył jest dobry, przód wibruje, więc ja MT90 więcej nie założę. Nie każdy, zjeżdża opony w tym samym tempie. Mi schodzą dość szybko! Pamietam jak pisałem że przód pirelli Scorpion trial 2 zjechałem w 5tysi, to była dyskusja, że niemożliwe, ale tak było.

Ja od opony oczekuję trakcji i przewidywalnego zachowania w każdych warunkach. Trwałość opony nie jest dla mnie tak ważna, choć sama zmiana opon w mojej rzeczywistości to połowa ceny opony. Oczywiście przy wyjeździe w dzikie strony, są inne priorytety, ale w Europie z oponami nie ma problemu.

Trochę filozoficznie, ale co mi z zaoszczędzonej kasy z długowiecznej opony, jak albo się wyjebię albo opona zabierze mi cześć zabawy z jazdy?

Tym niemniej szanuję wybory innych i czytam co piszecie, bo w większości przypadków macie rację, bo wiedza wynika z doświadczenia

Ostatnio edytowane przez zylek : 08.09.2020 o 14:28
zylek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania