![]() |
#11 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
Czas ruszać - zdjęcia zrobione, nogi rozprostowane...
Na konia! I w drogę! Z Dornie na most łączący z Isle of Skye jest przysłowiowy rzut beretem... Szybka fota - jeszcze przed mostem: I już na wyspie Po szybkiej naradzie postanawiamy jechać na północ wschodnim wybrzeżem wyspy przejeżdżając przez miejscowości: Corry, Sligachan, Portree, Staffin... Pierwszy dłuższy postój: Banditos wiecznie nie wyspany kładzie się przy Oldze i zasypia... Po jakimś czasie dołącza do niego Robin... -"Nic się nie stało - oni tylko śpią..."Po 30 minutach ruszamy w drogę... Pamiątkowa fota Łyk wody ode mnie z camelbaka I jedziemy Po jakimś czasie jesteśmy już na północy wyspy - ma intuicja podpowiada mi aby skręcić w lewo (był znak - ale chłopaki myślą, że to ja wywęszyłem taką miejscówkę...) Za Staffin jest droga prowadząca do Uig z punktem widokowym - warto tam zajechać - miejsce nazywa się Cuith Raing i jest konkretne... Seria zdjęć na Naszą Klase, portale randkowe i inne fejzboki... -To stamtąd przyjechaliśmy!? Nie! Pajacy'KU!! ![]() ![]() Powrót do maszyn ![]() Po drodze kilka zdjęć ![]() Fajna miejscówka na biwak (już prawie na samej północy wyspy po prawej stronie drogi przy opuszczonym budynku - świetne widoki na przebudzenie z rana) - niestety jeszcze było za wcześnie na rozbijanie się,,, ![]() ![]() ![]() ![]() Resztę dnia spędzamy na powolnym poszukiwaniu miejsca pod biwak: Spontanicznych wypadach poza drogę (Off-Road) I robieniu zdjęć górom: ![]() To zdjęcie jest ostatnim zdjęciem z tego dnia... -dlaczego? MESZKI (jebane)... Tak - były tak natrętne, że potrafiły atakować nawet podczas jazdy... Dojechaliśmy do pola namiotowego (wybrzeże Loch Brittle) - gdzie - mieliśmy nadzieje, ze dzięki bliskości zatoki ich (meszek) nie będzie... Niestety brak wiatru rozwiał szanse na spokojny wieczór przy piwku i innych czaso zakrzywiaczach... Robin podirytowany postanowił poszukać innego miejsca (bez meszek)... Grupa się rozdzieliła - my zostaliśmy... Szybkie stawianie namiotów ![]() Rozstawiliśmy się na samym końcu pola - coby nie przeszkadzać innym (plan - jeszcze przed pojawieniem się meszek - był taki aby zalkoholizować się conieco i poimprezować - nawet ognisko na plaży było planowane...) Przyleciały oddziały meszek, Robin pojechał, morale grupy były niskie... Podsumowanie dnia 3: Kilometrów nakulanych: ok. 350km Start: Rano(pewnie okolice 10 ![]() Stop: Wieczorem (pewnie okolice 21 ![]() Moja tylna opona: DSC_2061.jpg środkowy pasek zrównuje się z kostkami...
![]() -=TyMoN=- _______________________________________ Moje spalanie: ![]() Mój kanał YouTube Moja "TwarzoKsiążka" Ostatnio edytowane przez Tymon : 01.08.2012 o 23:42 Powód: edit |
![]() |
![]() |
Tags |
scotland , szkocja |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Relacja z podróży dookoła świata MXT 2012-2013 | mirek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 1 | 05.05.2014 10:09 |
Szkocja - koniec maja 2012 | Tymon | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 27.12.2011 11:19 |