Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Mała Afryka - CRF 250/300 Rally i L > Dział ogólny

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 13:36   #911
gkrz67

gkrz67's Avatar

Motocykl: RD03
gkrz67 jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 13 godz 22 min 19 s
Domyślnie

Głównie chodzi mi o różnice w zawieszeniu, bo niby coś tam poprawili, ponoć inne siedzenie, wylot ciepłego powietrza. I czy ma ktoś porównanie, czy gra warta świeczki.
gkrz67 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 18:39   #912
damas

damas jest na dystyngowanej drodze
Online: 10 godz 36 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał pałeł Zobacz post
poważnie ponieważ jest druga sonda to nie kupisz tego motocykla zrobiłeś mi dzien :P
ale ma wrażenie ze chyba nie chwiałeś kupić kup sobie w takim razie z 24 roku i juz.
Wybacz, ale muszę Cię rozczarować faktycznie skrót myślowy mógł wprowadzić Cię w błąd.
Napisałem, że odpuściłem bo chodziła mi po głowie zmiana i zakup modelu 2025
Zdecydowałem, że na razie zostaję z CRF 300L 2022
Chcę się przejechać KTM 390 enduro R bo też go rozważam

Cytat:
Napisał gkrz67 Zobacz post
Głównie chodzi mi o różnice w zawieszeniu, bo niby coś tam poprawili, ponoć inne siedzenie, wylot ciepłego powietrza. I czy ma ktoś porównanie, czy gra warta świeczki.
Skoro nie poprawili zawieszenia w 300L nie sądzę, żeby zrobili to w wersji Rally
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_2133.jpg (257.3 KB, 6 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez wierny : Dzisiaj o 07:40 Powód: Połączenie postów.
damas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 19:54   #913
gkrz67

gkrz67's Avatar

gkrz67 jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 13 godz 22 min 19 s
Domyślnie

Czad GPT mówi co innego:

W modelu Honda CRF300 Rally na rok 2025 wprowadzono szereg usprawnień w porównaniu do wersji z 2024 roku, koncentrując się na poprawie komfortu jazdy, efektywności chłodzenia oraz nowoczesnym wyposażeniu.

�� Usprawnienia techniczne
Zoptymalizowany układ chłodzenia: Nowy wentylator chłodnicy oraz przeprojektowana osłona boczna skuteczniej kierują gorące powietrze z dala od kierowcy, co zwiększa komfort termiczny podczas jazdy w upalne dni lub w terenie.

Zawieszenie: Zmieniono ustawienia tłumienia zarówno w przednim widelcu Showa 43 mm, jak i w tylnym zawieszeniu Pro-Link, co przekłada się na lepszą kontrolę i komfort jazdy w różnorodnych warunkach terenowych.

�� Nowoczesne wyposażenie
Oświetlenie LED: Model 2025 wyposażono w nowe, kompaktowe kierunkowskazy LED, które uzupełniają charakterystyczny asymetryczny podwójny reflektor LED, poprawiając widoczność i nowoczesny wygląd motocykla.
Gniazdo USB-C: Dodano opcjonalne gniazdo USB-C, umożliwiające ładowanie urządzeń mobilnych podczas jazdy.
��️ Dodatkowe zmiany
Zgodność z normą Euro 5+: Silnik został dostosowany do bardziej rygorystycznych norm emisji spalin Euro 5+, co świadczy o dbałości producenta o środowisko.
1000ps.com

Nowa kolorystyka: CRF300 Rally na 2025 rok dostępna jest w wersji kolorystycznej Extreme Red z niebiesko-białymi grafikami, nadając motocyklowi świeży i dynamiczny wygląd.

Podsumowując, Honda CRF300 Rally 2025 oferuje ulepszenia, które zwiększają komfort, funkcjonalność i zgodność z aktualnymi normami, czyniąc go jeszcze bardziej wszechstronnym motocyklem do jazdy zarówno w terenie, jak i na co dzień.

Pytam, czy warto ? tych co jeździli na 2024/2025
Bo, jak mam kupić z 2024 za 28000 i dołożyć do zawieszenia 3-4 tys. to może lepiej kupić 2025 i mieć młodszego i od razu zrobione oryginalnie.
gkrz67 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:36   #914
janina

janina's Avatar

Miasto: Malbork
Motocykl: crf300l
janina jest na dystyngowanej drodze
Online: 11 godz 7 min 42 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał gkrz67 Zobacz post
Czad GPT mówi co innego:

W modelu Honda CRF300 Rally na rok 2025 wprowadzono szereg usprawnień w porównaniu do wersji z 2024 roku, koncentrując się na poprawie komfortu jazdy, efektywności chłodzenia oraz nowoczesnym wyposażeniu.

�� Usprawnienia techniczne
Zoptymalizowany układ chłodzenia: Nowy wentylator chłodnicy oraz przeprojektowana osłona boczna skuteczniej kierują gorące powietrze z dala od kierowcy, co zwiększa komfort termiczny podczas jazdy w upalne dni lub w terenie.

Zawieszenie: Zmieniono ustawienia tłumienia zarówno w przednim widelcu Showa 43 mm, jak i w tylnym zawieszeniu Pro-Link, co przekłada się na lepszą kontrolę i komfort jazdy w różnorodnych warunkach terenowych.

[...]
Co do zmian w układzie chłodzenia. Pewnie mają znaczenia w gorącym klimacie. Nigdy nie czułem dyskomfortu związanego z ciepłem emitowanym przez motocykl. Jest możliwe, że zbyt słabo upalam. Tę zmianę śmiało można pominąć.

Zawieszenie, jeżeli nie zmienili sprężyn to cudów nie należy oczekiwać. Na dojazdy do pracy pewnie będzie lepiej. Czy warto dopłacać do wersji 2025? Na to pytanie każdy znajdzie odpowiedź samodzielnie. Może warto 'objeździć' obydwa?

Jeżeli masz zamiar cisnąć mocniej w terenie i tak nie unikniesz modyfikacji zawieszenia. Podobnie w sytuacji ponadnormatywnej masy kierowcy, będzie słabo.

Ekologia europejska już w wersji przed 2025 skutecznie dusi ten silnik.
janina jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania