![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]()
Macie jakieś porady jak rozwiązać kwestie roamingu na styku UE i poza UE.
Dokładniej zamierzam podróżować na styku Szwecji i Norwegii. na Norwegię kupie sobie osobną kartę sim (mam DualSim), jednak na terenie Szwecji chciałbym używać polskiej karty. Jak skonfigurować telefon z androidem, aby podróżując w Szwecji nie "łapał sieci norweskich? W ustawieniach jest tylko filtr na roaming krajowy (brakuje takiego UE). Jedyne co mi przychodzi do głowy to wybranie "ręcznie" sieci Szwedzkiej na SimPL ale może macie inne pomysły. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 20 godz 45 min 2 s
|
![]()
Wyłączenie automatycznego wyboru sieci będzie wystarczające nawet jeśli byś musiał korzystać na bieżąco z danych np. do nawigowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Ustawić szwedzką sieć ręcznie. Używać map offline i nie stresować się wtedy internetem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 1 godz 13 min 51 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Polecam sprawdzić pakiety u operatora. Mnie taniej wyszedł pakiet na USA niż zakup karty na miejscu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]()
heh najciemniej pod latarnią. Dobry pomysł ze sprawdzeniem u operatora, na stronie play.pl znalazłem następującą informację:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Tam normalnie można rozmawiać bez żadnych pakietów.
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Ja proponuję wirualnego SIM-a: do wyboru Holafly, Airalo, Revolut.W Szwajcarii sprawdziło się idealnie, nawet wi-fi w hotelach nie było potrzebne.
Można wybrać albo pakiet, albo czas bez limitu danych. To najtańsza forma netu na całym świecie |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
W Norwegii działał mi roaming UE, nie trzeba osobnej karty. W Maroku sprawdziła się wirtualna karta sim z aplikacją Holafly.