|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
U mnie m.in. Abus Granit, tez z alarmem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 22 godz 32 min 26 s
|
![]()
Ja używam (jak sobie nie zapomnę wziąć :P ) disc locka Oxford z alarmem. Całkiem spoko jest. Jak się ruszy kierownicą (albo generalnie nim zatrzęsie) to daje trzy sygnały ostrzegawcze a później wyje jak szalony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Jak już tak sobie rozmawiamy o wyczerpywaniu i wymianie baterii to najwygodniejszą opcją jest AutoCasco. Wystarczy zrobić przelew raz w roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 15 min 22 s
|
![]()
Jak bierzesz leasing to w ogóle nie ma gadania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Leasing nie ma tu nic do rzeczy. Ubezpieczalnia wymaga min 2 niezależnych zabezpieczeń. Brałem w leasing pojazdy bez alarmów i blokada kiery + immobiliser spokojnie starczały.
Zresztą Onufry może się merytorycznie wypowie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 15 min 22 s
|
![]()
Miałem na myśli, że leasing wymaga AC. Obecnie ubezpieczalnie wymagają 3 zabezpieczeń zwykle jeśli motocykl >40tys ale to zależy od ubezpieczyciela.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
W moje ofercie, która bije na głowę oferty salonowe do wartości 100 000 wymagane jest min. jedno zabezpieczenie mechaniczne lub elektryczne np. blokada kierownicy, immobiliser lub alarm. Wydaje mi się że NAT ma immobiliser oraz blokadę kierownicy, więc przeżywasz wymagania do AC. W mojej ofercie masz w standardzie odpowiedzialność na Wschodzie, czyli Ukraina, Mołdawia, Białoruś oraz europejska część Rosji. Szczegóły możecie przejrzeć TU: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34034 Masz w zakresie swojej polisy i nie dopłacałeś ![]() Ostatnio edytowane przez Onufry22 : 03.01.2020 o 10:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Na pewno sie merytorycznie wypowie bo u niego swoj "leasing" ubezpieczylem BEZ koniecznosci montazu alarmu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 4 min 48 s
|
![]()
Nasz motocykl był wyposażony w oryginalny alarm BMW, a ponieważ był to BMW to nie było obowiązku posiadania autocasco. Niestety co roku był obowiązek opłacania OC
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 22 godz 40 min 36 s
|
![]()
Do tej pory nie znalazłem zbyt wiele o zawieszeniu, poniżej opis głównych różnic. Może komuś się przyda.
Wersja std. # regulacje przód: napięcie wstępne bezstopniowo, tłumienie odbicia bezstopniowo, tłumienie kompresji 12 poziomów. # regulacje tył: napięcie wstępne 35 poziomów, tłumienie odbicia bezstopniowo, tłumienie kompresji 12 poziomów. Wersja elektr. # regulacje przód: OGÓLNE w zależności od wybranego trybu jazdy stopień tłumienia przedniego zawieszenie jest dostosowany automatycznie. W trybach User 1 i User 2 można zmienić ustawienia ogólne w zakresie: twarde, średnie, miękkie, terenowe oraz PRZÓD w zakresie - / STD / +. # regulacje tył: 4 ustawienia napięcia wstępnego (w trybach User 1 i User 2 można samodzielnie zaprogramować poziomy napięcia wstępnego od 1 do 24). OGÓLNE w zależności od wybranego trybu jazdy stopień tłumienia tylnego zawieszenie jest dostosowany automatycznie. W trybach User 1 i User 2 można zmienić ustawienia ogólne w zakresie: twarde, średnie, miękkie, terenowe oraz TYŁ w zakresie - / STD / +. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja w 2020 bez wizy | zz44 | Kwestie różne, ale podróżne. | 1 | 16.12.2018 22:42 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 10:38 |