|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]()
Januszowi przydarzyla sie podobna sytuacja,ale on jechal autobusem.
I tez to byl 2008 rok http://www.yahodeville.com/wyprawy/2...k.html#autobus
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 58 min 52 s
|
![]()
Raport z trasy sms;
"o Korwa J..M... Jeszcze mi się trzęsą ręce...Jedziemy drogą pod górę i widzimy słonia wchodzacego na drogę z wysokiej trawy. Podjeżdżamy blizej..słoń schodzi z innymi w gestwine...nagrywam wszystko.....Aż tu nagle zawraca i wbiega wprost na nas ryczac jak oszalały!!!! Mamy TO ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Chlopaki chyba natkneli sie na slonie dokladnie w tym samym miejscu, co my,czyli na drodze N18, tuz przed wjazdem do parku Arly.
A czemu dojechali do parku i zawrocili? teraz sa w Fada, jestem ciekaw,czy im cos zabraklo, czy zmienili plan przejazdu przez Burkina.
![]() |
#4 |
|
![]()
Próbowali wjechac do parku Arli od zachodu droga N19 , ale droga okazała się zbyt trudna. Po kilku godzinach walki wrócili na asfalt i postanowili wjechac do parku od północy. Są prawie u celu ,jednak mocno obciązony Charli stracił tylne amortyzatory...Śpia więc miedzy sloniami prawie u celu i rano zaczynaja odwrót na Benin- tą samą drogą :-)) Przynajmniej tamte słonie mają obłaskawione :-)))
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
![]()
Bo źle pojechali.
Mówiłem im aby jechali do parku ale od strony Beninu. Od Burkina jest mniej ciekawy, mniej zwierząt, gorzej zagospodarowany |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 19 godz 21 min 34 s
|
![]()
czyli dobrze jest
![]() "Tuana"pochłonąłem w łikend,teraz czekam na "Złoto"
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Gorzów n.Wartą
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 13 godz 7 min 46 s
|
![]()
"Gorączka" też jest dobra.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Do starego merola w Afryce załatwią wszystko, kwestia jest tylko kasy, bo tam kiepsko z zaopatrzeniem jest. Z tym huśtającym tyłem to bym nie przesadzał, tam tak ma być. Po przejechaniu tego miasteczka (Lagos)
zaczną pewnie narzekać na sprzęgło, ale to już inna historia
![]() |
#9 |
|
![]()
Amorki naprawione(dopasowane) ,a kurier po uszczelkę pod głowicę wyjechał rano nad morze...Wróci jutro.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jak sie chlopaki martwia o ta 48 h wize beninska,to zawsze moga z beninu(ale nie wjezdzac do nigeri), poprosic za pol godizny o kolejna wize na 48 h, zaplacic koleny raz $25,czy ile tam jest i myc legalnie.
Ale ja bym sie chyba nie przejmowal, we dal cos mundurowym na granicy. mma nadzieje,ze uszczelka sie znalazla i ze glowica cala i ze wkrotce beda zauswac dalej na wschod.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
moja Afryka czyli "Wagadugu 2012" by remi | remi | Trochę dalej | 27 | 28.08.2013 19:16 |
Krew, pot i łzy czyli moje spotkanie z Czarną Afryką [2012] | Neno | Trochę dalej | 52 | 07.03.2013 13:42 |
bike island days 28.06.2012-1.07.2012-Lubieszewo kolo Drawska Pom-zachodniopomorskie | kuras | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 9 | 10.06.2012 21:33 |
Kierunek Afryka 2012. | seven007 | Kwestie różne, ale podróżne. | 24 | 26.03.2012 20:49 |