Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 15:45   #31
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg:
Galeria: Zdjęcia
fassi will become famous soon enough
Online: 10 miesiące 1 tydzień 9 godz 59 min 24 s
Domyślnie

Projektowany przepis został skrytykowany przez samorządowców. Wskazują, że jest on kuriozalny, stanowi bardzo duże ograniczenie wolności człowieka, będzie trudny do wyegzekwowania.

- W zasadzie interpretacja jest taka, że każde spotkanie min. 10 pojazdów może wymagać zgody gminy – przekonywali samorządowcy.

Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/samorzad/kara-z...kt,532953.html

Czyli podlega każde spotkanie 11stu Afryk albo innych enduro , które pojadą na szutry i będą driftowac. Wykroczenie jak najbardziej spełnia znamiona paragrafu.

Starczy, że Policja podjedzie w niedzielę na nasz zlot do białego brzegu i zobaczy te ślady po motocyklach na tym szutrze. Bylo driftowanie, był poślizg, było więcej niż 10 motocykli. A jakby tak policjant widział że motocykl na kolo idziey to wszyscy na zlocie po 2500 płacimy za chwilę wolności od tego pierdolnika.

Rozumiem że Ty (albo podobny Tobie) spacerujący obok w lesie zadzwoni po policję i to był ostatni nasz zlot, bo w lesie tylko cisza i spokój, a Ty to popierasz bo się kończy Twoja wolność.

"Dziękujemy" Tobie Zimiok i Tobie podobnym
niż tego co zrobiłeś.
fassi jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 15:58   #32
zimiok

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 11 godz 43 min 20 s
Domyślnie

Musisz być w grupie tych 12% Niemców, o których pisałeś w innym wątku. Co z tego, że czytasz jak nic nie rozumiesz.
Prosisz mnie o wskazanie sensu paragrafu, którego nie ma, a w kolejnym poście piszesz o rzekomym popieraniu przez mnie czegoś zupełnie innego.

Tyle tu piszesz o tym jak to klatę wystawiasz w obronie wolności tego czy owego. Podsunę Ci zatem definicję klasycznych liberałów, bo mam wrażenie, że może być Ci ona obca: "Człowiek jest wolny, gdy nikt nie ingeruje w jego działania, o ile nie narusza on wolności innych".
zimiok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 16:13   #33
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Przebieg:
Domyślnie

Samorządowcy piszą że to ogranicza wolność i nie niemizkiwe do wyegzekwowania. Spotka się 11 motocykli na rynku we wsi, wypija kawe w kawiarni i nie daj borze ktoś podniesie koło i wszyscy po 2500.

Przeszkadzają Ci golfy na parkingu nad jeziorem w lesie , a nie przeszkadzają Ci motocykle wyjeżdżające że zlotu w BB w środku lasu? Przecież tam pięknie odkręcają manety i idą bokiem i ja to uwielbiam. Też bym tak chciał.

A Tobie to przeszkadza. Hałas z akrapovica jest o wiele głośniejszy niż że starego golfa.

Zimiok, przyznaj się że jesteś hipokryta w tym przypadku.

Spacerując po lesie obok zlotu w BB usłyszysz te wydechy, na szutrze zobaczysz drift i zadzwonisz po bagiety bo mają paragrafy. Twoja wolność się w tym momencie skończyła i nas ujebiesz wszystkich za to. Ja rozumiem że zlapiesz kierowce który to zrobił i go ukarzesz. Sprawca-mandat.

Z tam paragrafem ujebia nas wszystkich na tym złocie włącznie z organizatorem, a sprawca będzie już w domu. Czy Ty rozumiesz co w tym paragrafie pisze?. Mi zarzucasz analfabetyzm a sam 3 zdań napisanych nie rozumiesz.

Cytat:
celowe wprowadzenie pojazdu w poślizg lub doprowadzenie do utraty styczności z nawierzchnią, chociażby jednego z kół pojazdu, wykonane w trakcie zgromadzenia zorganizowanego na otwartej ogólnodostępnej przestrzeni tzw. drift i wheelie

Projekt przewiduje, że karze ograniczenia wolności albo grzywny podlegać będzie osoba uczestnicząca w zgromadzeniu, właściciele, posiadacze lub użytkownicy pojazdów na otwartej ogólnodostępnej przestrzeni, w liczbie większej niż 10 pojazdów, którego celem jest prezentacja pojazdów, w tym wprowadzonych w nich modyfikacji, zorganizowanym bez wymaganego zawiadomienia (gminy)

Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/samorzad/kara-z...kt,532953.html

Zlot BB i każdy inny zlot spełnia ten paragraf. Otwarta przestrzeń, Prezentujemy pojazdy, są zmodyfikowane, impreza otwarta bez biletów i ochrony na wejściu czyli ogólnodostępna i jest nas więcej niż 10. Czego nie rozumiesz?

Ostatnio prezentowałem mojego golfa, chyba 6 osób patrzyło pod maskę i podziwiało dymiąca jednostek mocy w liczbie 60 qni, a w bagażniku miałem parę skrzynek piwa niemieckiego. Strach w przyszłości będzie odpalić silnik, bo jeszcze Tobiepodobny spacerujący po lesie na grzybach, zadzwoni po bagiety i wszyscy idziemy do paki, pewnie bez piwa.

Wszyscy dostają mandat. Uczestnicy i organizatorzy. Spotkanie z kumplami na mieście będzie chodzeniem po polu minowym, bo wystarczy jeden podniesie na chwilę koło przednie i wszyscy po 2500 minimum! Jak zechcą to każdemu z nas dają 5000 albo więcej, S. i S. obejrzą świat w kratkę.

I Ty twierdzusz że to żaden zamordystyczny paragraf rodem ze epoki wąsatego juzka, na forum motocyklowym który organizuje najpiękniejszy zlot motocykli na świecie. Zazdrościsz nam tak mocno zajebistej zabawy, że chcesz aby te paragrafy weszły i przestalibyśmy się spotykać czy co? Albo po prostu nienawidzisz jak ludzie się bawią i mają radość?

Ps. Zmieniłem kluczowe słowa na inicjały z następującego powodu. Wbiłem w google zapytanie

organizacja zlotow na ktorych bedzie wiecej niz 10 pojazdow nowe przepisy

I wyskoczył mi jako pierwszy wynik ten wątek.

Szanowna Administracjo, może nadszedł ten moment w którym trzeba zamknąć forum dla niezalogowanych? Paragrafy idą rodem z epoki wasatego juzka, a nasze pisanie na forum dodaje dowód przed sądem. Kogoś zaboli że się bawimy, kogoś zaboli że wstawimy filmik jak Ramires idzie bokiem w BB na harleyu,bo nie opanował manetki tej piekielnej maszyny na piochu. Spakuje pliki, wyśle zawiadomienie i to będzie nasz ostatni zlot. Ludzie są , więc paragrafów się znajdzie włącznie z wyjazdem do paki. Żyjemy znowu w komunie.

Albo chociaż ten wątek do Hyde parku przenieść.

Żyjemy w podłych czasach, gdzie każdemu coś przeszkadza a wolność jest choroba z której paragrafy mają nas wyleczyć.
niż tego co zrobiłeś.

Ostatnio edytowane przez fassi : Dzisiaj o 17:18
Stary Dzisiaj, 17:18   #34
zimiok

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 11 godz 43 min 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał fassi Zobacz post
Zlot BB i każdy inny zlot spełnia ten paragraf. Otwarta przestrzeń, Prezentujemy pojazdy, są zmodyfikowane, impreza otwarta bez biletów i ochrony na wejściu czyli ogólnodostępna i jest nas więcej niż 10. Czego nie rozumiesz?
Nie rozumiem po co takie głupoty piszesz. Tylko tyle i aż tyle. Po pierwsze to zmiana w prawie ma dotyczyć braku zgłoszenia, a nie zakazu organizowania spotkań w ogóle.
Po drugie na otwartej przestrzeni, a jak kolega wcześniej pisał Biała jest organizowana na terenie zamkniętym, więc już pod to prawo nie podchodzi. Możesz również na swojej działce upalać golfa na fryturze w towarzystwie całej wsi, i nadal nic (zwłaszcza, że wieś w NRD, wiec poza jurysdykcją polskich ustaw).

Cytat:
I Ty twierdzusz że to żaden zamordystyczny paragraf rodem ze epoki wąsatego juzka, na forum motocyklowym który organizuje najpiękniejszy zlot motocykli na świecie. Zazdrościsz nam tak mocno zajebistej zabawy, że chcesz aby te paragrafy weszły i przestalibyśmy się spotykać czy co? Albo po prostu nienawidzisz jak ludzie się bawią i mają radość?
A gdzie ja cokolwiek o tym paragrafie napisałem, że jest dobry albo zły? Podkreślam jedynie twoje idiotyzmy, bo głupotę można tolerować, ale do pewnego momentu.
A bawić się możesz jak chcesz. Możesz pić aż do porzygu, bylebyś tylko mojego motocykla czy płotu nie obrzygał.

Cytat:
Szanowna Administracjo, może nadszedł ten moment w którym trzeba zamknąć forum dla niezalogowanych? Paragrafy idą rodem z epoki wasatego juzka, a nasze pisanie na forum dodaje dowód przed sądem.
Buahahahaha Google z OpenAI będą musieli nową enigmę ogarnąć, żeby cię po sądach ganiać
Ps. lex retro non agit - możesz póki co spać spokojnie.
zimiok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 18:00   #35
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Przebieg:
Domyślnie

Tu mogę pisać. W Niemczech obraze polityka i wjedzie mi na chatę paragraf obrazy majestatu. Żadnej enigmy nie ma, żadnego google. Organizacje NGO przeczesują internet i zgłaszają prokuraturze. To wszystko i działa bardzo szybko. Chyba nie myślisz że 3 obrażonych polityków pozwalo 2 tysiące ludzi. To zrobili dla nich NGO , które dostają kasę za tą robotę. Emeryci wieczorem podzielili się memem a rano już byli skuci. Zobacz sobie w filmiku z hameryki. Widać że nie znasz prawdziwego kochanego zachodu i cenzury która tu panuje. Ja piszę do was z zamordystyczmej demokratycznej dyktatury, która cenzuruje i nakłada kary za wolność po słowie. U was w Polsce jest jeszcze normalność.

Robiłem kilka imprez motocyklowych, na 500 ludzi też się zdarzały. Prawnikiem nie jestem, ale cechą imprezy zamkniętej jest kontrola każdego uczestnika na bramce przez cały czas trwania imprezy. Na każdej bramie musi być napis : obiekt zamkniety. Tak było, nie wiem czy tak dalej jest.

Ja widzę bardzo wyraźnie, że Tobiepodobny wejdzie z tyłu przez tą dziurę w płocie na nasz zlot, zrobi kilka zdjęć i pójdzie na posterunek. Nie był zaproszony, nie był na liście więc impreza otwarta bo na nią wszedł. Przez wieś przejechały mu 11 Afryk a on leżał na leżaku i się zdenerwował i tak samo nienawidzi liberałów jak Ty . nienawidzi szczęśliwych ludzi czerpiących radość z życia. Z tymi paragrafami zlikwiduje nasz zlot w jeden wieczór.

A Ty dalej swoje że nie zlikwiduje.

Dobrze wiesz że enduro driftuje i robi whelee a ten paragraf uwali normalnych motocyklistów a idioci dalej będą jeździć bez prawka, albo zapłacą kary. Nie możesz znieść golfów nad jeziorem testujących wydech, Tobiepodobny nie znosi enduro na Polnej drodze w swojej wsi. Ja pójdę do nich się napić bo benzynę mam zamiast krwi. Ty chcesz perfekcyjnego świata gdzie na wszystko jest paragraf a to Utopia. Ja chcę wolności.

Przez wieś w NRD jeżdżą mi co sobotę simsony. Ostatnio było ich 30 sztuk. Hałas, dym, smród, wydechy porobione , pierdzi to, czysta trauma dla ludzi ja Ty. I tak co sobota, czasem niedziela i też się 2 przejazdy zdarza.

Jakbym nienawidzil Simsonów jak Ty golfy nad jeziorem, to pojechałbym za nimi autem, zobaczył że zatrzymują się pod jakąś stodoła gdzie piją piwo (a piją napewno) zadzwonił po bagiety i są pozamiatani. Powiedziałbym że jeden skakał na simsonienorzez ten korzeń w asfalcie a ten za nim to prawie wheele zrobił. I cyk, po 2500 od każdego a organizator do ciupy. Wielu jedzie bez kasku , czyli kochają wolność i nienawidzą zamordyzmu.

Ale ja ich uwielbiam, wychodzę na drogę macham do nich, bo widzę same uśmiechnięte radosne gęby. Jeden taki niebieski Simson tam jest. Silnik zrobiony konkretnie bo przy 60 spokojnie wheele robi , a widziałem go jak wlatuje obok mnie do wsi to 80 dych ma spokojnie na budziku jak nie 100. Zawsze go pozdrawiam.

Dla Ciebie to jest właśnie największy problem.

I nie bój się, niezarzygam Ci motocykla bo bede trzymał duża odległość od Ciebie. Źle się czuje w towarzystwie ludzi którzy innym psują radość. A alkohol mieszam tylko z dobrym towarzystwem.
niż tego co zrobiłeś.

Ostatnio edytowane przez fassi : Dzisiaj o 18:30
Stary Dzisiaj, 20:37   #36
Jarczoq

Jarczoq's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Jarczoq jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 10 godz 7 min 19 s
Domyślnie

Cytat:
Jarczoqu, to wszystko teoria spiskowa i do tej książki trzeba założyć czapkę aluminiowa . To jest wymyślona fikcja. Jakby tak była prawda, to w wiadomościach by o tym mówili.

A nie , czekaj....
A czytałeś ją ? Swoją drogą, to o czym tam jest doszło i do nas. Jestem zmuszony na codzień obserwować to gówno, jak się rozlewa coraz bardziej. Jeśli nie chcemy być dymani musimy spełnić dwa warunki : wiedzieć i ... każdy musi dopowiedzieć sobie sam. Po za tym, teorie spiskowe różni od rzeczywistości tylko czas.
Jarczoq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 21:38   #37
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Przebieg:
Domyślnie

Jarczoqu, na końcu mojego zdania był czyli sarkazm. Nie czytałem a chętnie bym przeczytał. Może wysyłają do NRD?

Czytałem kiedyś dużo o tych tematach dlatego nie wziąłem ani grosza kredytu i ani grosza dotacji. Były właściciel działki staje 5 centów za kWh z fotovoltaika i powiedział mi ostatnio że został zrobiony w ha. My walczymy za swoje. Widzę jak nasz kontynent upada i czuję to na własnej skórze. Robie co mogę i mam nadzieję że zapomną o mnie, chociaż niebieski ład już przysłał mi pierwszy list. Jednorazowa opłata za to że mam przywilej korzystania z wody w sieci. 1 euro za MKW powierzchni budowlanej działki , ale to dalej 500 ojro które mógłbym gdzie indziej zainwestować. Nie jestem zaskoczony .

Dodam jeszcze że zerknalem dziś na mój wyciąg z banku. Ostatnia płatność kartą, 20 euro za dizla , 24 lutego

Nie żebym straszył, ale ETS wytnie firmy u was w pień. Stare domy jednorodzinne będą do dostania za grosze bo remont wyniesie tyle co budowa nowego, a 20 letnie domy będzie trzeba ostyropianowac. Ale to teoria spiskowa, bo inaczej mówiliby o tym w wiadomościach sorry za offtop, ale ma związek z książką która poleciłes.
niż tego co zrobiłeś.
Stary Dzisiaj, 21:51   #38
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 19 godz 31 s