![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Motocykl: chwilowo rower
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]()
Brakuje foty z pomiaru pow 15,3 V.
Zrobiłem go podłączając uniwersalną ładowarkę do laptopów. Zadałem 15V -(na mierniku około 15,53) - Zaświeciła się czerowna dioda przeładowania. Zatem wszystko gra. nie pracuje, długie, 12,06.JPG nie pracuje, długie, 12,05 tylko czerw..JPG praca, bez świateł, wolne obr..JPG prca, postojowe, wolne obr..JPG praca, postojowe, wys. obr..JPG praca, św.krótkie, wolne obr..JPG praca, św krótkie duże obroty.JPG praca, św długie, wolne obr..JPG praca, św długie, wysokie obr..JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: WROCŁAW
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]()
Uwaga,
Zamontowany voltomierz jest od innego producenta niż ten: http://www.nordelektronikplus.pl/oferta_det.asp?show=0&g=29&pg=29&sg=1&id=440&los=0 ,8292787 Te z linka, kupiłem i odesłałem - niestety zawyżają , migają i na stałe lekko świeci ostatnia dioda ostrzegająca przed przeładowaniem... Jutro napiszę nazwę producenta sprawdzonego i pewnego voltomierza, który widzicie na zdjęciach wyżej. Montuję tylko te sprawdzone i powoli myślę nad takim voltomierzem w tripie, który będzie wskazywał pomiar liczbowo a nie diodami. R Ostatnio edytowane przez RAFWRO : 30.08.2009 o 02:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
No właśnie najlepiej, żeby był taki z cyframi i nie rzucał się tak też bardzo w oczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Siemiatycze
Przebieg: 40 000
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s
|
![]()
Ja natomiast zrobiłem to tak ; blacha z alu 2mm tasma dwustronna odtłusciłem powierzchnie styku tasmy i trzyma sie lux. Podłaczyłem pod przewód zasilania gniazda bezpieczników tekze włacza sie po przekreceniu kluczyka w stacyjce .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]()
a może taki, prosty i czytelny a nie trzeba przeliczać wolty na diody
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
gdzie podłączyć woltomierz i gps | Wójcik | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 13.02.2014 21:07 |
LEDWOLT (woltomierz motocyklowy)-zamówienie zbiorcze | deptul | Wszystko dla Afryki | 7 | 11.05.2010 09:22 |