|
![]() |
#1 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
Żaden transalp nie imponował...niczym. W zasadzie wszystkie parametry miał przeciętne ale to też była jego siła bo nigdzie nie było wybitnie słabych punktów + trwałość. Tu silnik zaskakuje mocą, całość bardzo niską na dzisiejsze czasy masą. Wizualnie też wpisuje się w typowego trampa - urogą przesadnie nie grzeszy ale nie ma dramatów typu lampa w VStromie 800. Myślę że będzie dobrze - choć po cichu, bardzo po cichu powiem że.... chyba nie przesiadłbym się na takiego trampka z obecnego GSa...co to się porobiło ![]() ![]() Niemniej, bardzo, bardzo cieszy mnie reaktywacja modelu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 59 min 20 s
|
![]()
ok, już wiadomo iż zawieszenie nie ma regulacji tłumienia tylko napięcie wstępne sprężyny, z tyłu nie widzę nigdzie nawet pokrętła więc możliwe, że napięcie wstępne jest regulowany poprzez nakrętki. Natomiast z tego co wyczytałem to nie ma w żadnym regulacji tłumienia co jest tak h...we, że trudno nawet komentować.
"That bodes well for the Transalpâs handling, as does the use of 43mm Showa SFF-CA (Separate Function Fork â CArtridge) forks, with 200mm of travel, and a matching rear shock with 190mm of movement. Thereâs preload adjustment at each end, but no way to alter the damping." z kolei w suzuki 800DE mamy w pełni regulowane zawieszenie i to o większym skoku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
Ogólnie od iluś lat byłem miłośnikiem DL650, więc też zerkam z zaciekawieniem. Podobno DL650 ma pozostać w ofercie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 15 godz 26 min 11 s
|
![]()
Pierwsze przecieki mówią o cenie około 10.400 Euro. Wygląda to nieźle, celują gdzieś poniżej ceny T7.
Mowa była też o dostępności od marca 2023. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Ogólnie nowy trampek wygląda tak.
Wszystko po taniości czyli bazą jest honda hornet włącznie z ramą zmieniono tylko : 1. Przedni i tylny zawias ale totalnie po bandzie czyli bez regulacji tłumienia 2. Felgi poszły z afryki 3. Tarcze hamulcowe poszły z afryki 4. Układ wydechowy po całości z horneta (dlatego taki niski ![]() 5. Zaciski hamulcowe niestety nie są z horneta a szkoda bo hornet lepsze! 6. Siedzenie "od czegoś" bo hornet ma fajne dzielone Będzie taki miejski motocykl z wypadami poza ale w pojedynkę z ew. niewielką ilością bagażu, Motocykl zupełnie innej (dwa rzędy niższej) klasy jak T7 czy cała podobna reszta Ostatnio edytowane przez mdxmd : 09.11.2022 o 08:15 Powód: bez emocji |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 2 godz 27 min 44 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
na pewno... ja bym jeszcze zrobił dwie opcje jedna za 40.000zł ale bez logo transalp a druga to "legenda pakiet z naklejkami" i jak zapowiadają +/- 50.000zł
![]() ale spokojnie może to wersja dla pierwszych napalonych, w następnych dorzucą co nieco jeszcze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Z jednej strony nie dziwię się hondzie, że korzysta z części, które produkuje do innych motocykli ale skoro dali 21 z przodu, to mogli coś zrobić z tym zawieszeniem. Bez sensu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Panowie, brać bo w 2024 zmienią się normy emisji, napchają komputerów, zwiększą pojemność etc. i z tego trampka zrobi się kasztan co do końca gwary nie da rady bezawaryjnie przejechać jak te nowe Afryki SD09 czy jak one się zwią teraz.
![]() |
![]() |
![]() |