![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Katowice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 godz 47 min 58 s
|
![]()
Witam wszystkich,
temat aktualnie przerabiam i tu niemałe zdziwko. PZM Travel żąda aktualnie osobistego stawienictwa na sprzęcie w stolicy, aby zrobić "jedynie wiarygodne" zdjęcia sprzętu. Na ich stronie nie ma oczywiście żadnej wzmianki o tym wynalazku i nie ma też żadnych wyjątków, o czym mnie pani z uśmiechem poinformowała. W ADAC można załatwić CdP bez problemu dla moto zarejestrowanych w Polsce...za zgodą PZM. Taką zgodę uśmiechnięta pani wydała od ręki. 3000 Euro kaucji + opłata 260 Euro, lub 160 Euro dla członków, co się opłaca, bo człoknkowstwo to 46 Euro. Pozdro
![]() |
#2 |
outsider
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rumia
Motocykl: drz
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 39 min 39 s
|
![]()
Mam pytanie odnośnie przedłużenia CPD.
Czy ktoś przerabiał to w praktyce? Jakie są warunki i na jaki okres można maksymalnie przedłużyć? Mam na myśli dłuższy pobyt w jednym kraju z listy CPD.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
CPD ważne jest rok, przedłużyć możesz tylko w kraju, które wydało dokument...
![]() |
#4 |
outsider
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rumia
Motocykl: drz
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 39 min 39 s
|
![]()
Ok, ale czy do tego przedłużenia jest konieczna obecność w Polsce tylko karnetu czy też motocykla?
Kiedyś wyczytałem coś takiego (nie pamiętam gdzie): Przedłużenie ważności CPD Jeżeli pojazd nie może być re-eksportowany z danego kraju podczas terminu ważności karnetu, jest możliwe przedłużenie go. Przedłużenie może być dokonane podstawie wniosku w danym kraju tylko przez lokalny automobilklub uprawniony do tego oraz uiścić dodatkowa opłatę. Jednak nie we wszystkich krajach jest to możliwe, tak więc przed wyjazdem należy sprawdzić tą możliwość w PZM-Travel. Przedłużony karnet jest ważny tylko na kraj, w którym jego ważność została przedłużona.
"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach" Ostatnio edytowane przez kiub : 31.01.2010 o 21:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
wondering soul
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s
|
![]() Cytat:
Powodzenia. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Potrzebne mi do pożyczenia na 1 dzień CPD.... czy ktoś ma może w swoich zasobach wyrobione albo cuś.... baaaaardzo się odwdzięczę.
![]()
![]() |
#7 |
księgowy...
![]() |
![]()
Kopii nie mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Potrzebny mi oryginał.....chyba że są to bardzo dokładne skany... Może ktoś na ten rok sobie wyrobił ?
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
mam zdjecia naszych.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Motocykl: niemieckie coś na dwóch kołach
![]() Online: 5 godz 36 min 0
|
![]() Cytat:
unfortunately we have to inform you that we are not allowed to issue a Carnet de Passages for vehicles registered in Poland. Please get in contact with the automobile club in Poland (PZM). Kind regards Karina Stephani Na moje pytanie czy generalnie nie wydają obcokrajowcom, czy tylko pojazdom zarejestrowanym w Polsce otrzymalem odpowiedź zbliżoną do wyżej cytowanej. Cóż 20 tysi w rejony normalniejsze i 25 tysi tam gdzie groźniej. Przygoda kosztuje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
gdzie gps? | mad_leaf | Zastosowanie praktyczne | 12 | 24.04.2009 00:43 |