![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Rozwiewam wątpliwości, bo sam rechot może się istotnie wydać za Mao wymowny
![]() Zamawiam do firmy ok 1000 łożysk rocznie - wprawdzie głównie serii UC, ale nie tylko. Liczę tylko te co idą na samo zużycie w istniejących urządzeniach. Kiedyś się bawiłem w statystykę, które wytrzymują najdłużej, które opłaca się najbardziej i takie tam durnoty ![]() I wyszło mniej więcej tak: 1. Koyo 2. KFG/SKF/FAG 3. NTN dłuuuugo dłuugo nic 4. FŁT jeeeeszcze dłużej nic 5. Ruskie i bułgarskie przeeepaść... 6. made in hungary zajebista przepaść. Normalnie wielka czarna otchłań... 7. Chińczyki Z tym że między pierwszymi 3 pkt różnice w trwałości były bardziej "na wyczucie" niż jakieś realnie widoczne, więc można je traktować równorzędnie. Za to między pkt 3 i 4 różnica jest wyraaaaźna, więc wybaczcie, ale żaden Pan Ze Sklepu nie będzie mi wmawiał że gówno to czekolada ![]() Zdrowia! ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]() Cytat:
![]() gościu maił wiedzę ze szkoleń ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s
|
![]()
Zaraz przecież część SKF-ów jest robiona w Polsce ... więc de facto część łożysk z napisem SKF i FŁT zapewne w ogóle się niczym nie różni poza napisem ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Tak czytam i czytam i nadal nie wiem jak zdiagnozowac czy są do wymiany te łozyska czy też nie ... co by durnej roboty nie robić i nie wymieniać nie potrzebnie.
W zime to może rozkręce z nudów (jak snieg bedzie) bo jak nie to nie ma kiedy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Odświeżę temat,
w Larsonie oferuja łożyska firmy "Tourmax", coś o jakości tych łożysk może ktoś powiedzieć - tym bardziej, ze tanie nie są. Nie ma ich na liście Pastora, a to tak jak by nie istniały dla mnie ![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Łozyska kół i uszcelniaczy do 03 | majo | Hamulce, kola, opony | 24 | 29.07.2019 09:23 |
Transalp 650 łożyska kół przdnich | herni | Hamulce, kola, opony | 2 | 13.06.2012 18:55 |
łożyska kół | Mroq | Hamulce, kola, opony | 19 | 18.09.2008 17:28 |
Łożyska główki ramy | 7Greg | Rama, zawieszenia, napęd | 5 | 10.04.2008 09:29 |