![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rymanow
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 min 6 s
|
![]()
Nie wiem czy to do konca dobry watek,ale niech bedzie...
Do tej pory uzywalem kompletu sakw + walek Moto-Detail.Za te pieniadze to nawt spoko,5 lat wytrzymaly.Troche jednak male na 2 osoby i juz sie zaczynaja pruc ze starosci. Z racji,ze mam dostep do materialow i cos tam potrafie zrobic, zastanawiam sie nad zrobieniem czegos na ksztalt aluminiakow,ale z laminatu z uzyciem tkaniny kewlarowo-weglowej.Zaleta-na pewno mniejsza masa,mysle ze komplet bedzie lzejszy niz jeden alu.Mysle ze bedzie tez wytrzymalszy a na pewno latwiejszy w naprawie.Problem jest taki ze przygotowanie formy wymaga sporo pracy.Dlatego chcialbym sie poradzic bardziej doswiadczonych kolegow,czy ktos sie zetknol z czyms takim?Slyszeliscie moze jakies opinie? Moze nie warto sie za to zabierac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
![]() Cytat:
lzejszy - pewnie masz racje latwiejszy w naprawie - polamanego laminatu raczej nie wyklepiesz kamieniem na trasie jak aluminium...
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
sakwy Crosso | megi | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 20 | 24.05.2018 20:06 |
Sakwy/rogal vs. kufry = bezpieczenstwo? | Kamyk | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 54 | 22.03.2013 15:37 |