|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#231 |
![]() |
nie wiem jak 640, brat miał 400. Łańcuch rozrządu ściągnął po długich poszukiwaniach z Hiszpanii (ostatnia sztuka). Nikt nie potrafił nic dobrać od producentów łańcuchów.
|
|
|
|
|
|
#232 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Lubliniec
Motocykl: KTM LC8 950 SUPER ENDURO R
Online: 3 miesiące 2 tygodni 2 dni 4 godz 35 min 7 s
|
Cytat:
W sklepie KTM to może z 40% części LC4 jest dostępne. Cześci są takie jak tłok, korba, filtr, czyli bardzo duża podstawa. Do LC8 na dzisiaj brakuje: spreżyny bypass w pompie olejowej, plastików, owiewek itd., napinacze rozrządu, pompa paliwowa do 950, obudowy pompy oleju. Wałki zdawcze znowu wróciły bo też się skończyły przez pewien moment. Cięgną łączące gaźniki też już od dawna niedostępne, a łatwo łapie luz, panewk korbowych nie było ale chyba znowu wróciły po dłuuugiej przerwie, uszczelki od serwisu olejowego też już niedostępne niektóre znowu. Dzisiaj może z 50-60% części jest tylko dostępnych OE. Ja mam już zapas części do SE na półce, tych, których wiem, że już nie ma albo nie będzie zaraz. Właśnie poluję na używaną pompę oleju bo silniki 950/990 tracą ciśnienie poprzez wycierający się tłoczek bypass, który jest w pompie oleju. I jak już wytrze się pompa to nowy tłoczek nie pomoże. Wystarczy odpalić https://ktmsklep.pl/ i zobaczyć ile pozycji ma już status niedostępne. |
|
|
|
|
|
|
#233 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 50 min 2 s
|
Polecam poszukać slizgow łańcucha do różnych popularnych japońskich moto. Polecam poszukać linek sprzęgła np do klr650. Części gaźników uch do "starej" Afryki. Slizgow łańcuchów rozrządu do yamahy. Lista jest wbrew pozorom jest długa...
Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#234 |
![]() |
cos jeszcze konkretnego, bo to zajmuje ~30 sekund i jest u mnie jutro na rano. oryginal tez jest i to nawet nie drogi ~18$.
Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 16:54 |
|
|
|
|
|
#235 |
![]() |
Pamiętam jak była mowa o 640 KTM tutaj i się zdziwiłem wtedy. Dlatego zbytnio nie uwierzyłem Niemcom w Chorwacji - raz że nie wierzę Niemcom a dwa to że wierzę Wam
![]() Czyli 640 niedługo powie bye
|
|
|
#236 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 50 min 2 s
|
Cytat:
Odnośnie linki do KLR to przekażę kumplowi, który jak twierdzi bezskutecznie szuka tego do swojego Tengaia. Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
![]() |
|
|