|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#39 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 39 min 49 s
|
Cytat:
KTM'owie jednostki 790 (kove, cf-moto) 80Nm przy 7500 średnica cylindra 88mm skok tłoka 65,7mm stopień sprężania 13:1 Voge 800 Rally 80Nm ale już przy 6500 średnica cylindra 84mm skok tłoka 72mm stopień sprężania 12:1 Voge będzie dużo bardziej elasytczny różnica w skoku tłoka jest duża, ale kove i cf-moto ma o klasę lepszą elektornikę dlatego warto poczekać aż Voge się ogarnie. Mi osobiście jak na razie to żaden chińczyk nie podchodzi najbardziej pasuje Kove 800X GT wszystko jest OK i mógłbym go kupić w ciemno gdyby nie ten tłukący się silnik tak samo jest w cf-moto 800 MT i MTX oraz nowym CF-MOTO 1000MTX praca tych silników to koszmar i nie ma opcji aby coś co ma stopień sprężania 13:1 jeździło za 5-8 lat i powyżej 80.000km będzie zgon lub remont, którego i tak nikt nie będzie robił bo się nie opłaca. z japończyków to najlepiej wypada transalp gdyby nie te zasrane dętki bo tempomat to na Ali można kupić za 1200zł, no i brak hydraulicznej regulacji tylneogo amortyzatora to już średniowiecze! nie rozumiem tego kompletnie o co tym głupim Japończykom chodzi bo wsadzają e-clutch a amorek każą regulować nakrętkami i kluczami hakowymi. Wymiana amorka to kolejne 5000zł więc motocykl się nie kalkuluje zupełnie. Dziś kolega na Varadero 1000 złapał kapcia w trasie naprawa zajęła 15min minus 5min na spalanie papierosa w oczekiwaniu aż się dobrze sznurek sklei. Ja zbroiłem odpukać ponad 70.000km na dętkach w CRF bez szkody ale i na mnie przyjdzie kolej bez wątpienia.... Co ciekawe założył w Varadero jakiś chiński zestaw czujników ciśnienia i info o problemie miał zanim jeszcze kapeć zagościł na dobre... no ale czujniki ciśnienia w motocyklach z japonii ? w jakim modelu to występuje ktoś słyszał ? Takie czujniki naprawdę potrafia uratować dupę i to dosłownie, wyobraź sobie, że gonisz 150km/h autostradą i jak poczujesz, że nie masz powietrza to możesz już nic nie poczuć. |
|
|
|
|