Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 12:13   #41
arbo
arbozeniak

Motocykl: xd
arbo jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 31 min 21 s
Domyślnie

Uwaga techniczna.
Jak chcesz, żeby YT wyświetlało się poprawnie to w znacznik YT wklejasz TYLKO identyfikator filmu, bez ścieżki śledzącej czyli bez ciągu zaczynającego się od znaku zapytania ?si= lub podobnie (np. ?fbclid=).
Kod:
QdjETwKIDpM?si=8dW-Ip5LKmLYcaYI
Czyli to, co na czerwono, jest do wywalenia.
arbo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 12:15   #42
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 21 min 46 s
Domyślnie

ale wyświetla się prawidłowo obecnie. musałeś widzieć przed edycją chyba ale dzięki za wskazówkę. dawno nie wstawiałem filmu z YT i zapomniałem jak się to rzeźbi. zresztą chyba ostatnio się poddałem przy jednym przypadku.
no nic. film jest - warto obejrzeć.
Stary Wczoraj, 12:16   #43
arbo
arbozeniak

Domyślnie

Podejrzewam, że zależy to również od przeglądarki.

---

Swoją drogą, napisałeś bardzo mądre zdanie:
Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
zostali skrzywdzeni przez system nawet o tym nie wiedząc. niestety.
I nic więcej nie powiem.
Stary Wczoraj, 12:46   #44
PARYS
Mam przerąbane :)

PARYS's Avatar

Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 18 godz 4 min 59 s
Domyślnie

Wiecie to też jest trochę tak, że te 20-25 lat temu ludzie wiedzieli dużo mniej o takich kwestiach jak WMS w Iraku, czy jest czy nie... dzisiaj to wygląda zupełnie inaczej - Irak/Iran/Afgan jest 'one click away'. Wiedza i kontakty, które kiedyś były dostępne, lub możliwe dla niewielu dzisiaj są u każdego w telefonie.
Patrząc na powyższe - światopogląd może się stabilizować lub zmieniać wraz ze zdobywaniem wiedzy o kolejnych faktach. Ktoś jak pojechał w 2004r. do Iraku jak patriota dalej nim może być i szacun. Dzisiaj jak mówi, że jedzie bo jest patriotą to 95% ludzi patrzy jak na debila.
Stary Wczoraj, 13:07   #45
arbo
arbozeniak

Domyślnie

Cytat:
Napisał PARYS Zobacz post
WMS w Iraku
Co to WMS?
Idzie o WMD (Weapons of Mass Destruction)?
Stary Wczoraj, 13:18   #46
matjas

matjas's Avatar

Domyślnie

Parys - bardzo dobra uwaga. W sumie dotycząca całości otaczającego świata. Dostęp do informacji jest taki jak nigdy - chcąc się dowiedzieć/nauczyć czegokolwiek nigdy nie było tak łatwo. Oczywiście są 'złe' informacje, kłamstwa itd ale w tym konkretnym przypadku, mając na miejscu kręgosłup moralny, można je skutecznie odsiać.

Temat chwytliwy i potencjalnie nośny a nie chcę tu rozpętywać kolejnej gównoburzy pytając KIM jest patriota. Czy już za późno?
Bo jeśli ktoś /jak chłopcy na tym cytowanym przeze mnie filmie/ wierzy, że jest patriotą jadąc do Iraku bić się za demokrację i świetlisty sztandar to niestety ale jest tylko jak to mówią biodegradowalną jednostką bojową. Amen.
Stary Wczoraj, 14:40   #47
PARYS
Mam przerąbane :)

PARYS's Avatar

Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 18 godz 4 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał arbo Zobacz post
Co to WMS?
Idzie o WMD (Weapons of Mass Destruction)?
Tak tak literówka

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
Temat chwytliwy i potencjalnie nośny a nie chcę tu rozpętywać kolejnej gównoburzy pytając KIM jest patriota. Czy już za późno?
Rzeczowa dyskusja zawsze mile widziana, każdy ma bagaż doświadczeń i przemyśleń, na który warto być otwartym. Ja też w 2003 czy tam kiedy to było stałem za tym, żeby unicestwić WMD w Iraku. Dzisiaj wiem, że to był błąd napędzany czyimś widzimisię, rządzą hegemonii, dominacji itd. Miałem kolegę z L.O., który pojechał tam na II tury, raczej nie musiał ale był szacun i wogóle. Tak samo dzisiaj widzę, że jest debilem (i nie wiążę tego z Irakiem). Natomiast do tej uwagi dodam jeszcze tyle, że to forum, ten FAT jest dobitnym przykładem na to co mówię powyżej. I w sumie Ty też. W 2008 jak się rejestrowałem tematów podróżnych 70%, technicznych 20%, zlotowo spotkaniowych 5%. Dzisiaj? Gównoburze znafców demokracji, ewolucji i filozofów postępu obywatelskiej niemyśli 95%...
Wiem wiem, wchodzę na własne ryzyko i w ogóle... O Iranie w tym wątku też wiele powiedziane ale może słownie 3-4 posty traktujące o faktycznej genezie tego co się dzieje, i powodu dlaczego jesteśmy tu gdzie jesteśmy.
Stary Wczoraj, 16:58   #48
matjas

matjas's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał PARYS Zobacz post
Tak tak literówka

Natomiast do tej uwagi dodam jeszcze tyle, że to forum, ten FAT jest dobitnym przykładem na to co mówię powyżej. I w sumie Ty też. W 2008 jak się rejestrowałem tematów podróżnych 70%, technicznych 20%, zlotowo spotkaniowych 5%. Dzisiaj? Gównoburze znafców demokracji, ewolucji i filozofów postępu obywatelskiej niemyśli 95%...

I tak lecimy już za ciosem i za głęboko to zaszło. Pół biedy kiedy nie robi się zbyt ekspercko

Poza tym Parys synu marnowytrawny! Gdzieś był wszystkie te lata aby dbać o dobrostan foruma i forumowiczów Już mi zakładaj, pędem, jakiś techniczny lub/i podróżny wątek a nie piszesz kocopoły jak my wszyscy
Stary Wczoraj, 17:26   #49
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg:
fassi will become famous soon enough
Online: 11 miesiące 47 s
Domyślnie

Parys, a może czasy się zmieniły poprzez debili których wspominasz i cele które chcieliśmy objeździć już nie istnieją? Może że czasy są wynikiem dzialan debili sprzed 20 lat? I szok i niedowierzanie jakie to forum się stało, jest też tego pokłosiem?

Zabranianie gadania na forum o tematach innych niż motocyklowe , zabiło niemieckie forum na amen. To nie działa.

Wyobraźcie sobie teraz świat bez debili sprzed 20lat. Irak, Iran, Ukraina, Afryka całą. Relacja na forum goni relacje, plany, wizy , motur i ogien w świat.

Ale debile.zgotowaly nam świat jaki mamy i jest on odwzorowaniem tego forum. Zamiast gonic Afryka po pustyni Iranu, siedzimy tu na forum, widząc któraś tam już wojnę i zniszczony kraj do którego już nigdy nie pojedziemy. Mnie to nie dziwi ani trochę.
niż tego co zrobiłeś.
fassi jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:39   #50
Wegrzyn

Wegrzyn's Avatar

Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 44000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 dni 39 min 29 s
Domyślnie