Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 09:46   #41
trolik1

Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
trolik1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 4 dni 20 godz 59 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał sysiek300 Zobacz post
Radykalny islam wszystko niszczy ...
Jestem obecnie w kraju, w którym panuje "radykalny islam". Przygoda z wczoraj: właściciel hotelu w którym mieszkamy robil garden party dla swoich kolesi. Tak się zlozylo, że siedzielismy sobie w gaciach i bez koszulek jakieś 15 metrów od imprezy. Oni tam se gadają śmieją sie itd. Nagle cisza. Wstaję, obracam sie w ich strone i patrze, a tu 40 zawodników w białych sukienkach bije mi pokłony na kolanach!!!:-). Okazało się, że stałem na drodze między nimi a Mekką:-). Po modlitwie zaprosili nas na wyżerkę i znowu nie mogłem spać z przejedzenia:-).
Podczas wyżerki gadaliśmy na różne tematy. Okazało się, że tubylcy są wku..ni na swoich sąsiadów (ta sama wiara) po drugiej stronie granicy, bo tamci sponsorują partyzantów u wspólnego sąsiada. Są też wku..ni na innych sąsiadów (też ta sama wiara), bo tamci są poj..ni do kwadratu:-).
Dla mnie religia to jedno z narzędzi manipulacji masami i tyle. Widać to w Polsce bardzo dobrze. Nie oskarżałbym więc jakieś religii, a raczej ludzi którzy ją używają do manipulacji..
Takie mam przemyślenia, ale już kończę bo idę uczyć się Urdu:-)
pozdrawiam trolik
trolik1 jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 10:55   #42
arbo
arbozeniak

Motocykl: xd
arbo jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 18 min 52 s
Domyślnie

Przeczysz sam sobie (a może i "używasz do manipulacji", cytując Ciebie).
Najpierw piszesz w pozytywnym tonie o modlących się Pakistańczykach, zaraz potem o religii jako narzędziu manipulacji wrzucając do tego worka Polskę - odczytuję, że w zamyśle jako konotację negatywną na chrześcijaństwo; i tu spytam: a taka Wigilia, gdy zbiera się cała rodzina - u mnie np. czteropokoleniowa - czym to się różni od powyższej scenki?

W Afganistanie jankesi chcieli usunąć Talibów (na nasze to taki powiedzmy episkopat). Nie udało się, a jak uciekli z Afgu, to nagle zrobił się tam względny spokój i porządek.

W Syrii był islam "normalny". Wpadli USraelczycy i odtąd rządzi tam ISIS. Wiecie jak spora część świata deszyfruje ten skrót?
Israeli Secret Intelligence Service.

To samo teraz chcą zrobić w Iranie.
arbo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 11:05   #43
Dubel
Moderator

Dubel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
Dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 49 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał trolik1 Zobacz post
Jestem obecnie w kraju, w którym panuje "radykalny islam". Przygoda z wczoraj: właściciel hotelu w którym mieszkamy robil garden party dla swoich kolesi. Tak się zlozylo, że siedzielismy sobie w gaciach i bez koszulek jakieś 15 metrów od imprezy. Oni tam se gadają śmieją sie itd. Nagle cisza. Wstaję, obracam sie w ich strone i patrze, a tu 40 zawodników w białych sukienkach bije mi pokłony na kolanach!!!:-). Okazało się, że stałem na drodze między nimi a Mekką:-). Po modlitwie zaprosili nas na wyżerkę i znowu nie mogłem spać z przejedzenia:-).
Podczas wyżerki gadaliśmy na różne tematy. Okazało się, że tubylcy są wku..ni na swoich sąsiadów (ta sama wiara) po drugiej stronie granicy, bo tamci sponsorują partyzantów u wspólnego sąsiada. Są też wku..ni na innych sąsiadów (też ta sama wiara), bo tamci są poj..ni do kwadratu:-).
Dla mnie religia to jedno z narzędzi manipulacji masami i tyle. Widać to w Polsce bardzo dobrze. Nie oskarżałbym więc jakieś religii, a raczej ludzi którzy ją używają do manipulacji..
Takie mam przemyślenia, ale już kończę bo idę uczyć się Urdu:-)
pozdrawiam trolik
Swietnie powiedziane, wystarczy spojrzec na nasze podworko i to co KK wyprawia- pedofilia, narkomania, polityka ....

https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2
Dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 11:10   #44
chomik
Administrator

chomik's Avatar

Miasto: Bałtyk
Motocykl: RD03 2xRD07a
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 16 godz 39 min 10 s
Domyślnie

„Światu grożą trzy plagi, trzy zarazy.
Pierwsza to plaga nacjonalizmu.
Druga to plaga rasizmu.
Trzecia to plaga religijnego fundamentalizmu.
Te trzy plagi mają te samą cechę, wspólny mianownik – jest nim agresywna, wszechwładna, totalna irracjonalność. "
- Ryszard Kapuściński

Od lat ciągle, niezmiennie uważam to za czarne proroctwo.
Stary Dzisiaj, 11:10   #45
arbo
arbozeniak

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dubel Zobacz post
Swietnie powiedziane, wystarczy spojrzec na nasze podworko i to co KK wyprawia- pedofilia, narkomania, polityka ....
A Ty jak zwykle pieprzysz jak chory wąż. Powiedz to całej mojej rodzinie na Wigilii, że są pedofilami, narkomanami i politykami, bo są katolami.

Cytat:
Napisał chomik Zobacz post
„Światu grożą trzy plagi, trzy zarazy.
Pierwsza to plaga nacjonalizmu.
Druga to plaga rasizmu.
Trzecia to plaga religijnego fundamentalizmu.
Te trzy plagi mają te samą cechę, wspólny mianownik – jest nim agresywna, wszechwładna, totalna irracjonalność. "
- Ryszard Kapuściński
Dziwnym trafem zapomniał o komuniźmie. Może dlatego, że nie gryzie się ręki, która karmi.
Stary Dzisiaj, 11:17   #46
Melon

Melon's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 5 min 11 s
Domyślnie

Dubel w nic nie wierzysz ale czyjaś wiara mocno cię kole w oczy masz jakis problem, ksiądz cię zgwałcił czy może na zioło namawiał?
Stary Dzisiaj, 11:21   #47
arbo
arbozeniak

Domyślnie

Raczej zgwałcił go mentalnie mainstream.
Odpowiedz

Zasady Postowania