|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 5 dni 5 godz 27 min 0
|
taaaa... dzietność jako wyznacznik szczęścia i przykład jednego Tadżyka, że jednak tam jest lepiej, bo wrócił, a w Europie "musiałby" przecież mieszkać sam - super porównanie i wnioski.
Takie rozumowanie jakoś nie trafia do mnie. I tak się składa, że właśnie migracja wynika z potrzeby poprawienia sobie warunków życia w różnym tego słowa znaczeniu. |
|
|
|
|
|
#22 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 8 godz 58 min 3 s
|
No i prawie komplet ex wirusologów z dyżurnymi polemistami już się zameldował
:Ad rem. Chyba się domyślam kogo w tamtym roku zawineli, jak się w Iranie zaczynało. Niby wiadomo, jak idziesz póżniej na wymiana to morda w kubeł. Mimo wszystko to słabe. Początkowo aby wydobyć permit to wchodzenie w rów miejscowym systemom. Jak i promowanie produktów. Później jak się pokomplikuje to dać, przynajmniej po fakcie, info chociażby zakumuflowane, to już nie łaska. Poniżej nitka do historii jednego polskiego plecakowca co to sobie chciał linie frontu na Ukrainę pozwiedzać .![]() https://oko.press/rosjanie-bili-go-t...niewoli-rosjan |
|
|
|
|
|
#23 |
|
arbozeniak
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 3 tygodni 3 dni 20 godz 57 min 55 s
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
![]() |
Szkoda ,że nasi politycy słudzy i przedstawiciele banderowców nie zajęli się Polakiem zamordowanym przez nkwd
|
|
|
#25 |
![]() |
Zjawisko migracji ludzi istnieje od początku ludzkości. Natomiast zaprowadzanie demokracji (najgorszy z systemów politycznych) wśród narodów kastowych itp. albo się nie udaje, albo czyni więcej szkód niż pożytku. To, jak z halloween - wciska nam się zwyczaje obce kulturowo, gdzie nasza państwowość i kultura przewyższają to nieporównywalnie. Myślę, że jeśli jakaś społeczność tworząca naród wyznaje określone wartości, to jest to ich sprawa i jeśli ktoś (z reguły ci sami) to podważą, to znaczy, że chcą im coś zabrać. Przykładów aż nadto.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 2 miesiące 5 dni 8 godz 36 min 21 s