|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#751 |
|
Moderator
![]() |
Te światła/lampki to jako oświetlacze drogowych ok , jak ktoś używa ich jako świateł mijania lub dziennych to jest bardzo nie ok. Sam je mam ale włączają się z długim , mogę włączyć je osobno jednak nigdy nie robię tego na drogach publicznych czy przy jeździe z innymi
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#752 | |
![]() |
Cytat:
Kiedyś jeżdżąc Rometem ADV miałem kumulację przez jakiś miesiąc, że kilka razy mi ktoś wyjeżdżał z bocznej i wymuszał pierwszeństwo. Po zamontowaniu dodatkowych świateł problem w zasadzie zniknął. Zwykle to były akcje typu podjeżdża ktoś (tu akurat najczęściej Panie) do skrzyżowania, zatrzymuje się, patrzy w moim kierunku, wytwarza wniosek: "A, to tylko motocykl" i wyjeżdża mi przed nos. Nie używałem tych lamp do oświetlania w nocy bo były ustawione mocno w dół przed motocyklem, żeby nikogo nie oślepiać, ale w dzień robiły robotę. W CRF250L świecą mi boczne kierunki jako obrysówki i problemu z zajeżdżaniem drogi do tej pory też nie miałem. |
|
|
|
|
|
|
#753 |
![]() |
Nigdy nikt mi nie mignął przy jeździe z tymi lampami za dnia wnoszę więc że bardziej chodzi tu o Twoje przekonanie Dubel, do którego mi nic, niż o to że faktycznie coś się w związku z tym dzieje. Jeśli mogę być za dnia bardziej widoczny bez uszczerbku dla innych to na pewno z takiej okazji będę korzystał - te dodatkowe lampy miałem w NC i w GS.
Oczywiście w nocy absolutnie nie da się ich używać w ruchu tylko jako wspomagacza do długich.
|
|
|
#754 |
![]() |
Koledzy, musicie szybciej jeździć... być jak znikający punkt. Wtedy wszelkie wymuszenia znikną. Po prostu zagapiona pani nie zdąży zajechać drogi
![]() ps. Mam doświadczenia z dwoma zestawami tanich led i o dziwo świeciły znakomicie jak na niewielkie rozmiary. U mnie są na półce, tzw. osłonie główki ramy. Są skrętne i TO bardzo polecam. Natomiast jakbym miał polecić coś mocnego to takie coś jak na obrazku. Niestety aukcja się skończyła. Nie mieszczą mi się pod główką ramy, muszę przerobić półkę i wtedy wejdą. Ale świecą jajebiście jak na 130zł.
„W wojnie między Rosją a Ukrainą pierwsza poddała się Ameryka” Ostatnio edytowane przez Lis : Wczoraj o 20:59 |
|
|
|
![]() |
|
|