![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 2 dni 8 godz 56 min 23 s
|
![]()
Zastanawiam się nad opcją wyjazdu połączonego z pracą.
Czy ktoś z Was korzystał z wynajmu Starlinka? Jest tego trochę w necie, a ceny się różnią znacząco. Dodatkowo dostępne są różne pakiety, wersje itp. Interesuje mnie: - wynajem na miesiąc - możliwość zmiany lokalizacji na terenie Europy - Starlink nie musi pracować w trasie - wyjazd samochodem, więc zasilanie z przetwornicy. Ktoś z Was testował takie rozwiązanie? Sprawdza się w praktyce (stabilność łącza, przerwy w dostawie neta itp.)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Motocykl: CRF1100L DCT + KTM640 ADV
Przebieg: 30237
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 11 godz 10 min 6 s
|
![]()
Hej. Kupiłem wersję mini do kampera. Generalnie jestem zadowolony ale …. Trzeba pamiętać żeby antena miała widok na niebo bez przeszkód i to nie tylko bezpośrednio nad nią ale także w miarę po bokach. Jest to szczególnie ważne jeżeli pracujesz i łączysz się audio / wideo np przez Teamsa albo masz VPNa który jest wrażliwy na mikro przerwy w łączności bo przeszkody powodują właśnie takie cykliczne zerwania połączenia. Nie jest to istotne w przypadku przeglądania neta czy jakiegoś netflixa. Nie wiem jak wygląda kwestia pakietu danych przy wypożyczeniu (może jest nie limitowany) ale u mnie 50 GB potrafi szybko zniknąć zwłaszcza kiedy modzi chcą coś z Netflix’s obejrzeć wieczorem. Zasięg - używałem w Polsce, Słowacji, Chorwacji - wszędzie bez problemów. Po dużej zmianie lokalizacji starlink potrzebuje z 15 minut żeby się odnaleźć połączyć z satelitami ale później śmiga.
Edit: wersje mini można zasilać przez USB-C ale trzeba mieć mocny zasilacz z USB-C PD (u mnie działa tylko jedna ładowarka zasilana z gniazda zapalniczki, inne są zbyt mało wydajne i starlink ciagle się restartuje). Dodatkowo wersja mini ma wbudowany router więc podajesz tylko zasilanie i masz internet po WiFi (żadnych dodatkowych kabli, routerów …) Ostatnio edytowane przez cheniek : Wczoraj o 23:19 |
![]() |
![]() |