![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#141 |
![]() |
![]()
może/na pewno romantyzuję to jak było kiedyś. 20-25 lat temu. na WL/a/c trzeba masę pieniędzy i na pewno nie jest to zabawa dla kogoś takiego jak ja więc podkreślam - żartowałem.
dla mnie motocykl każdy, w tym moje HD ma JEŹDZIĆ. funkcja nad formą - nie sądzę aby dolniak zapewnił mi bezproblemowy wyjazd raz/dwa razy do roku na dwa tygodnie bez martwienia się czy wrócę. pewnie można - nie będę się kłócił ale też nie sprawdzał nie będę.
![]() |
#142 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 41 min 16 s
|
![]()
Jak ktoś lubi HD oraz skótery i nie może się zdecydować
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Połamany
![]() |
![]()
W Bydgoszczy zaczął się zlot harleya.
Przez moją wioskę od wczoraj leci trazytem sporo motorów z DE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
![]() |
![]()
Koleżka poleciał, też miałem ochotę
![]() |
#146 |
![]() |
![]()
A ja do soboty relaksujace plum plum po CZ.
Pani w trafice zrobiła kawę. Jaram, pije przy jedynym stoliku obok wejścia. Wychodzi za chwilę i przynosi dwa darmowe małe Knopersy: mate tu k tu kavu ![]() Lubię Czechy. M
![]() |
#147 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: XR 600
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 9 godz 8 min 58 s
|
![]()
No tak blisko a całkiem inny świat i większość ludzi . Już kilku znajomków kupiło blisko domy .
![]() |
#148 |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 35 min 42 s
|
![]()
Uwielbiam Czechy. Niestety ale no- ci starsi pamiętają że Polska była ch kiedyś najechała, nie lubią za bardzo Polaków.
Dla nich w kawałach jesteśmy leniwi i bogobojni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
![]() |
![]()
hehehehe
![]() ![]() dzisiaj robota ale w sobotę powrót - niestety sytuacja baryczna na powrocie może być nieco gorsza niż na przyjeździe. co do tematu wątku to trochę ostatnio poklęczałem przed HD i ogólnie od kiedy go mam to sporo razy byłem prewencyjnie w silniku. wymieniłem liftery na Feulinga, wymieniłem łożysko wałka rozrządu ale niestety wałek już zaczynał być żarty przez stare łożysko... kupiłem więc wałek Andrewsa EV13 - podbija moment na niskich i średnich obrotach - okazało się po złożeniu, że rozrząd wyje bo koło zębate wałka jest za duże /selekcja standardowa nie spasowała do mojego silnika - to się niestety zdarza/ więc znowu trzeba było wejść na salony wyjąc wałek i przekuć na prasie koła zębate. po złożeniu z tym ostrzejszym wałkiem wciąż walczę z postukiwaniem rozrządu ![]() obśmiewana przez znafcuf skrzynia zalana 75/140 + Liquimoly jako czynię w moich bawariach chodzi jak masełko. jedyne do czego w dłuższej jeździe mam pewne zastrzeżenia to sprzęgło wymaga naprawdę silnej ręki. nie odczuwa się tego przez pierwsze trzy godziny ale przytrzymanie później dźwigni na światłach okazuje się pewnym wyzwaniem - nie niewykonalnym ale wymaga skupienia uwagi. w panheadzie jest taki mechaniczny wzmacniacz kierowcy ![]() ogólnie po zmianie siodła na wyższe i bliższe kiery oraz dodaniu niższej kierownicy motocykl bardzo się zmienił na korzyść i po 6h jazdy wczoraj z lekka jeno pobolewała mało zahartowana dalszymi trasami w tym sezonie rzyć. powątpiewałem w sens zakładania chłodnicy oleju do pierwszych ciepłych dni. okazało się jednak, że termostat się już otwiera i chłodnica jest gorąca. będzie to wspaniały dodatek do tego silnika. chłodnica jest oczywiście z BMW ![]() ![]() ![]() no i narazie jest zadowolenie. BMKi stoją HD jeździ - pali do 6l i nie cieknie znikąd. taki on.
![]() |
#150 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() ![]() Dasz radę. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Harley Davidson Pan America :) | wooocash | Inne - dyskusja ogólna | 37 | 31.07.2021 16:53 |