![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#81 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 19 min 43 s
|
![]()
Znamy, znamy.
I jak morale, po pierwszych odcinkach? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Miasto: Jasło
Motocykl: RD07a
Przebieg: 14k
![]() Online: 1 dzień 10 godz 59 min 19 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 25 min 12 s
|
![]() Cytat:
Trzeba chyba miec nie pokolei w glowie zeby w obecnych warunkach wybierac sie akurat tam. Jest tyle krajow na swiecie do zwiedzania a tutaj ktos dyskuskutuje o podrozy akurat do rosji...poprostu rece opadaja. Naprawde chcecie zwiedzac kraj ktory napada i morduje swoich sasiadow? Drogi kolego Syncronizator, nie "boimy sie" wjechac do rosji. Poprostu NIE CHCEMY tam jechac, to jest doslownie ostatni kraj na ziemi do ktorego chcialbym podrozowac. Wedlug mnie ten temat powinien byc zamkniety przez administratorow i moderatorow tego forum, to jest poprostu KATASTROFA dyskusje na taki temat tutaj.
![]() |
![]() |
#84 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 10 godz 16 min 48 s
|
![]()
No to się zaraz zacznie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
![]() |
![]()
Temat na pewno mocno polaryzuje opinie ale żeby zamykać? Póki da się kulturalnie rozmawiać to bym tego nie czynił.
Pisałem wcześniej już że należę akurat do tej grupy że NIE ale nic mi do tego czy ktoś jeździ tam czy gdzie indziej. Kim jestem aby oceniać.
![]() |
#86 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ja tam bym chętnie pojechał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 10 godz 27 min 47 s
|
![]() Cytat:
Czy był ktoś w Rosji w latach 1999-2009 ? W latach 1999-2009 rosjanie wymordowali w Czeczenii całą masę ludzi. W tym samym czasie nie przeszkadzało całej masie motocyklistów jeździć do Rosji. W 2008 roku Rosja wjechała do Gruzji... a w 2014 zajęła Krym i potem Donbas i Ługańsk. Trup się ścielił gęsto w tzw LNR i DNR. Dlaczego dalej wielu jeździło do Rosji motocyklami i nie zastanawiali się nad tym co robią ruscy w tych krajach i wymienionych rejonach Ukrainy ? Morale im nie przeszkadzało ? Czym się rożni mordowanie Czeczenów od mordowania Ukraińców i Gruzinów? Może chodzi o to że cierpienie Ukraińców jest bliżej nas.... i jest dla nas tu w Polsce bardziej namacalne? A Czeczeni to ... tam hen ... gdzieś tam daleko...tak ? Czy uważasz że do Afganistanu też nie powinniśmy jeździć ?...do złych talibów co maltretują kobiety? Przecież dopiero co nasze wojsko robiło bajzel w śród tamtejszych autochtonów. Czy protestowałeś wtedy gdy Polska wysyłała kolejne kontyngenty do Afganistanu i Iraku "ratować te kraje od terrorystów" ? Na tym forum w tym wątku odezwało się 2-3 osoby które były w Rosji na motocyklu już po 2022r. A ja w toku moich inwestygacji znalazłem jeszcze 2 inne z Polski które tam były... i kilku motocyklistów na YT. Według Ciebie te osoby mają nie po kolei w głowie ? Dlaczego chcesz zamykać wątek? Dlaczego nie chcesz pozwolić innym mieć własne zdanie i własną ocenę sytuacji? Czy uważasz że należy ograniczać wypowiedzi osób które mają inne zdanie niż aktualnie akceptowane w Twojej grupie społecznej? Wiesz o tym że obrażasz ludzi ? Powiedzmy , że a nie chcę jeździć do Niemiec bo nas napadli w 39... szanuj to proszę. Pół rodziny mi wymordowali. Ja szanuję innych polaków którzy tam jeżdżą i mieszkają. Kolego Para ... powiedz proszę robię źle czy dobrze ? Co Ci podpowiada Twój system wartości ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
![]() |
![]()
Pewnie oglądałeś , ale jesli nie to obejrzyj sobie Michała Patera na YouTube , był w Rosji stopem x-razy , właśnie wrzuca odcinki z poprzedniego roku.
Autostopem na koniec świata. Dla mnie Magadan to wyprawa życia(chociaż pewnie nie w tym życiu ). Sporo chłopaków z tego forum to zaliczyło. Z tego co obejrzałem u Patera to wyłania się obraz że do Uralu spoko, a dalej ciut mniej przyjemnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 10 godz 16 min 48 s
|
![]()
Jak zawsze są dwie strony propagandy. Są też ludzie którzy myślą samodzielnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 29 min 10 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
LS2 co sądzicie? | buli | Kaski | 27 | 03.05.2013 08:31 |
Co sądzicie ? | Kubaandcom | Kaski | 2 | 19.11.2012 21:17 |
Heidenau - co o tym sądzicie | wojtek II | Hamulce, kola, opony | 20 | 10.05.2012 11:45 |
STOP co o tym sądzicie? | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 05.03.2011 07:23 |