![]() |
#211 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wyjściem by było wykonanie jakiegoś zamiennika tej kratki. ale inna sprawa, że lepiej mieć naciętą kratkę niż potrzaskane plastiki.
![]() |
![]() |
#212 |
![]() |
![]()
Ale czysta i świecąca Afryka. Białe bardziej pasuje do 03.
![]() |
#213 | |
![]() |
![]() Cytat:
Można np. wyprowadzić z tego miejsca jakiś spłaszczony element (płaskownik) żeby nie uszkodzić kratki i do niego podłączyć (przyspawać) dolne ramię gmola. Ale taki element, to osłabienie całego systemu mocowania. W czasie gleby, główna siła działa na dolne ramię gmola, dlatego uznałem, że w tym miejscu nie ma miejsca na kompromisy. Można dolne ramiona gmoli przesunąć bardziej do dołu, ale wolnej przestrzeni jest tak mało, że i tak trzeba coś ciąć, osłonę silnika albo kratkę. Lepiej kratkę ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Administrator
![]() |
![]()
Wiadomo że czasem kompromis bywa trudny. Popatrzę z bliska na zamontowane .
![]() |
#215 |
![]() |
![]()
ta kratka jest tam tak potrzebna jak psu piata noga - honda uwielbia wieszac na swoich motocyklach takie pierdolety. ja jestem wielkim fanem ich gumowych firanek ch... wie do czego sluzacych
![]()
![]() |
#216 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
![]() |
![]()
Firanki to wyciszenie co by nie grzechotało jak w dukacie
![]()
![]() |
#218 |
![]() |
![]()
ja pozostaje wielkim fanem jakiegos oblakanego senseia, ktory wymyslil elementy nr 13 i 15, do ktorych zamontowania potrzeba bylo wspawac w rame osiem zaczepow. caly ten pierdolnik znajduje sie gleboko schowany pod zbiornikiem w trampku 650. dwie gumowe formatki dyndajace sobie na zaczepach nikt nie wie dlaczego i po co. ciekaw jestem jak ich tworca wyjasnilby swoj oryginalny pomysl i jaki techniczny/praktyczny sens maja one dla niego
![]()
![]() |
#219 |
Administrator
![]() |
![]()
W Japonni za honor uważali by ciągle coś wymyślać , by szefowie widzieli zaangażowanie , to ich taka tradycja była. Nie wiem jak teraz.
To może jest taki właśnie przypadek ![]()
![]() |
#220 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Re: Gmole Ostrego Africa Twin RD07 | Pabin | Gadżety / wyposażenie | 14 | 17.10.2019 21:53 |