![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |||
![]() |
![]()
Sorry, ale z twojego opisu ciężko coś załapać.
![]() Przekaźnik rozrusznika to te "pudełeczko" do którego są przykręcone grube przewody aku "pudełeczko" / "pudełeczko" rozrusznik. Żadnej wtyczki rozrusznika nie ma. Wtyczka która wpięta jest w te "pudełeczko" to zasilanie główne do stacyjki. W tym "pudełeczku" jest już bezpiecznik 30A Ten przekaźnik opisany jako LD-12P to dodatek, który zapewne miał zabezpieczać jakiś obwód po wyłączeniu stacyjki np gniazdo zapalniczki itp. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepiej będzie jak to ktoś ogarnie doświadczony w elektryce XRV
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07
Przebieg: 104 K+
![]() Online: 10 godz 26 min 9 s
|
![]()
Kazmir dzięki za odpowiedź.
"Wtyczka rozrusznika" - to niefortunny skrót, chodziło mi o tą czerwoną upaloną wtyczkę - czyli o zasilanie główne stacyjki. Nie wiem jak to się fachowo nazywa "przełącznik wyłączenia paliwa" powinienem napisać przekaźnik taki czarny podłużny nad regulatorem. Taki jak tu: https://www.cmsnl.com/honda-xrv750-a...s_36100mn4008/ Szukam kogoś od elektryki, ale w wolnej chili próbuję trochę sam się dokształcać ![]() Jedno mnie dziwi że ten LD-12P chyba niczego nie spina, bo zółty kabel nie jest do niczego podpięty tylko jest zawinięty , zabezpieczony i schowany za przekaźnik rozrusznika. Sprawdzę ten trop z regulatorem - na to nie wpadłem. Dzięki raz jeszcze. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
przekaznik rozrusznik |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RD07 dławi się przy przyśpieszaniu | $zwagier | Układ elektryczny i zapłonowy | 53 | 23.08.2023 15:45 |
napięcie międzyfazowe na regulatorze napiecia | Grucha | Układ elektryczny i zapłonowy | 12 | 21.06.2013 12:25 |