![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2021
Miasto: kielce
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 14 godz 14 min 38 s
|
![]()
sprawdziłem element 10/11 jak radził szynszyl, jest cały bez jakichkolwiek odkształceń,
linke sprawdzałem wczesniej jak padł licznik, zacząłem od połączeń linki z licznikiem..chodziła lekko.. ale teraz nie da się śrubokretem przekręcić, jakby ją coś trzymało, da sie odchylić o 1/8 i sprężynuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 10 godz 16 min 52 s
|
![]()
W korpusie ślimaka masz wałek który pośredniczy między linką a tym ślimakiem z tworzywa. Jeśli ma on duży luz wzdłużny powoduje to blokowanie i ścięcie ślimaka. Rozwiązanie jest takie by od dołu nawiercić otwór, nagwintować i wkręcić śrubę m5 tak by zlikwidować ten luz. Przetestowane
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2021
Miasto: kielce
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 14 godz 14 min 38 s
|
![]()
tak zrobię, linka do wymiany.., Szynszyll, nie wiem czy nada się od innego modelu, bo do transalpa wydaje sie że bedzie kosztować więcej, oczywiście mam na mysli używki, a za to oryginały, bo wydaje się że zamienniki nie będą trwałe...
a...i ślimak ma połamane zęby... to co pisał Dawid8210 u mnie też jest, tz luz wzdłużny na wałku kręcącym ślimakiem, ok 2-3mm |
![]() |
![]() |