![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Akumulator to sobie sam zbuduj LifePO4
w tym watku jest mniej wiecej podane co i jak : https://forum.karawaning.pl/topic/28...comment-844559 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Dzieju, elastyczny moduł stworzono właśnie po to by można było go przyklejać. Np do eliptycznej powierzchni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Przegrzanie panela zmniejsza wydajność i przyśpiesza zużycie tak jednych jak i drugich.
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wg mnie jaki moduł wybierzesz Twoja sprawucha i będzie on bardziej wydajny lub mniej. Sterownik niezbędny + aku do potrzeb ale koniecznie przetwornica jak pisał kolega wyżej. Ja mam 2000W i załatwia tematy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Dokładnie idea jest taka, aby nie zwiększać wysokości.
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
Nawet 2-3 cm luz spowoduje przepływ powietrza, czy to ci zwiększy drastycznie wysokość już sam musisz ocenić. Za to zamiast kleić większy panel wystarczy ciut mniejszy z wentylacją a uzysk podobny, to tylko porównanie.
Ale co tam dopiero dwa lata użytkuję elastyczny to się jeszcze nie znam i wielu użytkowników przez lata na jachtach też pewnie się ciągle uczy ![]() Ale decyzje podejmuje użytkownik , tak jak z kupowaniem kwasiaka zamiast zbudowania lipo4 , fabrycznie zamknięte z bmsem w środku drogo wychodzą. Powodzenia Jurku.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szalejąca elektryka | broda | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 26.06.2018 12:55 |
Elektryka pada!!!!!! znow........ | Boski-Kolasek | Układ elektryczny i zapłonowy | 20 | 09.04.2011 22:23 |