![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
1. nie wykrecaj sruby z pompu bo mozesz ja urwac ( sprawdzone) zdejmuj najnizszy waz z pompy
2. rozbierz termostat - nie zniszcz obudowy bo latwo ja 'pęknąć' 3. sprawdz termostat 4. nowa uszczelka na termostat (!) 5. plukanka do chlodnic 6. zlac/przeplukac 7. pod korek chodnica, do polowy zbiornik 8. sprawdzic switch wiatraka i wskaznik temp 9. polecam - bardzo sie w warsztacie przydaje - widac np ladnie kiedy sie termostat otwiera i czy pali rowno na wszystkie gary itp. itd. https://allegro.pl/oferta/pirometr-t...utm_content=ps amen p.s. mam korki do AT do rozdania jak ktos potrzebuje - lepsze i gorsze. free + chlodnice prawa klejona prosta free bez wiatraka.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 30.07.2023 o 04:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyciek płynu chłodniczego. | Gero | Układ chlodzenia | 6 | 01.06.2016 20:26 |
Wymiana płynu chłodniczego. Płyn nadal stoi w zbiorniczku wyrownawczym | kuntakinte | Układ chlodzenia | 11 | 11.03.2013 23:40 |
[FAQ] Wymiana płynu chłodniczego | podos | Regularne czynności serwisowe | 10 | 20.12.2010 13:54 |
Wymiana płynu hamulcowego | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 9 | 24.09.2008 16:37 |