Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Mała Afryka - CRF 250/300 Rally i L > Dział ogólny

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 22.07.2023, 19:42   #1
Soles

Miasto: Stolica
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Soles jest na dystyngowanej drodze
Online: 11 godz 7 min 23 s
Domyślnie

@matjas i @warzyfko - panowie dzięki za odczarowanie tematu montażu sprężyny. Nowe progresywne HyperPro już założone i dziś przetestowane. Prawdziwemu zaprzyjaźnionemu mechanikowi, temat zajął coś ponad godzinkę ze smarowaniem, pogawędką, itd.

Pierwsze wrażenia mam jak najbardziej pozytywne, bo oczekiwania miałem realne:-). Moto bez obciążenia poszło kilka centymetrów wyżej, a po dosiadzie nie ugięło się jak oryginał i nie bujało jak stary materac. Podczas jazdy było wyraźnie twardziej i mniej bujania na dołach, które ciągnęły się przez las. Na szybszych przelotach między polami i wjeżdżaniu w głębsze ale krótkie dziury koło nie dobijało. Było bardziej przewidywalnie i przez to dla mnie bezpieczniej.

Podsumowując: o to mi chodziło. Od początku byłem gotowy na kompromis i nie planowałem pakować się w inwestycję rzędu 15% wartości nowego moto w zawias. Gdyby tak było wybrałbym inne moto. Na dziś CRFa robi mi robotę i jestem zdowolony.
Soles jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania