![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Mirek ja pierdziu - to dom na kółkach
![]() Obecnie muszę podjąć wyzwanie - robić na brygadówce L4H3 czy kupić gotowca. Nie wiem jakie są za i przeciw. Cenowo chyba wychodzi na jedno. Teraz akcyzę się płaci za specjalny. Co do plusów campervana to: + wiem co mam bo sam buduję + robię pod siebie i swoje potrzeby + czasami wpuszczają tam gdzie nie wpuszczają kamperów - ale to już się zmienia, a i vany już mało vany przypominają (dla rodziny 2+2) + można mieć 4x4 i są wąskie w uliczkach + szybsze na przelotówkach (nie dla mnie - bo z dziećmi to jadę jak emeryt po szachy) + można robić "na raty" - wąskie - home made, a nie profesjonalne wykończenie - finalna cena może być wyższa niż oryginalnego kampera - brak dodatków typowo kamperowych Piszcie o Waszych doświadczeniach. PS Wpisy o autach osobowych są miłe - sma spałem nie raz w Fordzie, ale obecnie materac mam do sprzedania i temat zamykam. Chodzi o kamper z łazienką lub możliwością umycia się i załatwienia potrzeb w toalecie własnej - tak się umówmy.
![]() |
![]() |
#2 | |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 6 godz 32 min 36 s
|
![]() Cytat:
Widzę pewne problemy: 1. czy Dźwigniesz czasowo i umiejętnościowo taką budowę - ja poświeciłem parę miesięcy po pracy 2. Czy masz miejsce z prądem do takiej budowy 3. robiłem zabudowę busa pierwszy raz, po paru wyjazdach już wiem że zrobił bym pewne rzeczy inaczej 4. dodatki typowo kamperowe - sa bardzo drogie lub dość trudne do wykonania 5 4x4 to tez dośc trudny temat, ogranicza wybór pojazów i baaardzo podnosi cenę. 6. problem z wycofanie środków za przeróbkę a kasa jest pochłaniana baardzo szybko. Jak bym robił drugi raz zmienił bym ząłożenia: albo zakup oryginalnego typowego campera biorąc pod uwagę że to zakup który można spieniężyć jak się znudzi, albo mniejszy pojazd wyglądający jak cywilny z małymi tylko przeróbkami w środku umożliwiającymi spanie bez kuchni, prysznica i całej tej zabudowy camperowej.
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]() Cytat:
Wypożycz cos na kamperwanie i zwykła alkowe i pojedź na wakacje , porównaj, wybierz Z mojego doświadczenia posiadanie kampera na 1 lub 2 wyjazdy w roku jest bez sensu Kamper nie sprawi, że będziesz więcej jezdził Posiadanie własnego kampera jest droższe niz wypożyczenie Wyjazd kamperem jest droższy niz wczasy all inclusive Jazda kamperem męczy . U nas, z dwójką dzieci 2 i 5 lat, na 20-25 dni w roku się nie sprawdza Dlatego wracam do busa, który wszędzie wjedzie i w którym.mozna spać. Plus kilka dodatków ułatwiających biwakowania. Woda , lodówka, szafki,platforma, stolik, kuchenka.
![]() |
![]() |
#4 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |