![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Yuasa sie bardzo popsula - ja juz tego nie zakladam bo cena wysoka a jakosc marna. cytujac kolege - jak ma byc pro to tylko Motobatt - drogo ale robi robote. prad ladowania jest taki na jaki pozwala pradnica i jakiego wymaga akumulator. podany masz prad ladowania na postoju prostownikiem. a pradu pradnica moze dac okolo 20A przy 13V - optymistycznie liczac.
![]() |
#2 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 11 godz 21 min 20 s
|
![]()
Ja do Czwórki zakładałem zwykłego kwasiaka Exide i jeździł, do puki motocykl jeździł. Jak motór stoi to go szybko strzela, mi wytrzymał 3 lata i nie było oznak zurzycia. Kolejny właściciel miał go rok i kolejny ile jeździł, to nie wiem.
W Czwórce nie typ, ciężko w ogóle coś innego tam wsadzić. Agm dłużej wytrzyma niż żelowka, a żelowka rozruch ma słabszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Augustow
Motocykl: RD04
Przebieg: 88000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 21 godz 43 min 36 s
|
![]()
Akumulatory bezobsługowe hehe...dziś pootwierałem je a tam ani kropli .Zalałem elektrolitem i zobaczymy co bedzie
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
Świadomy kupujący kupi z korkami.
Kiedyś otworzyłem samochodowy który zaczął podupadać a tabrakowało blisko 50% elektrolitu. A myślicie że po co oni je tak zamykają?
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Bezobsługowe też można reanimować. No ja nie dawno kobicie ratowałem baterię, wiertło nr6, strzykawka, plastikowy patyk i elektrolit.
![]()
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
Czym korkowałeś, są gotowe zestawy z korkami.
Powinieneś raczej wody destylowanej.
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Nie miałem wody, a elektrolitu poszło prawie setka na celę w baterii 72A. Na razie taśmą zakleiłem bo nie byłem pewny czy będzie dobrze, po dwóch tygodniach testów czas jakieś korki dorobić.
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Akumulator litowo -jonowy w RD04 | Lucky Luke | Układ elektryczny i zapłonowy | 93 | 23.04.2019 11:10 |
Akumulator RD04 wymiary | Poncki | Układ elektryczny i zapłonowy | 35 | 23.05.2017 18:55 |
Akumulator żelowy RD04 Wersja alternative | Wojak | Układ elektryczny i zapłonowy | 26 | 12.12.2012 10:44 |