Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27.10.2009, 19:35   #1
Dzięgiel

Dzięgiel's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD04
Dzięgiel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 11 godz 49 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał LukaSS Zobacz post
- będe miał coraz więcej rzeczy podłączonych pod akumulator, więc czy jest sens pchać wszystkie przewody do bieguna dodatniego? w końcu zabraknie mi miejsca przy klemie. Jest jakieś rozwiazanie, powiedzmy dodatkowy gruby przewód z jakąś śruba zbiorczą czy kilkoma srubami zbiorczymi do których będzie mozna podłączyć manetki, przekaźniki, zapalniczkę itp?
Moze oni by Ci coś na to zaradzili...skoro mają jakieś patenty dla wojska nawet: http://www.technokontakt.com.pl/index.html

Pzdr
Stary 27.10.2009, 21:15   #2
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Przepraszam że tu, ale jakie macie napięcie na kostce od H4 na wolnych obrotach..? u mnie koło 12.7V na jednej lampie i nie wiem czy też sobie nie przejrzeć kabli na ścieżce do świateł
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania