Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 22.01.2023, 10:06   #1
Brzeszczot

Brzeszczot's Avatar

Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Brzeszczot jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 1 godz 44 min 27 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zimny Zobacz post
Dobra - moje walki ze zrobieniem automatyki zmierzchowej, ściemniania ledów poddałem bo gryzie się to z kompem BMW, nawet symulując wzorcowe obciążenia.

Zatem do wyłączania świateł mijania zostaje patent pt. 5s kasownik kierunków + 5s prawy kierunek. Sprawdziłem i na postoju faktycznie to działa, wyświetla się LAMPF. Załączenie lampy mignięciem długimi i lampf znika, mijania się włącza. Więc generalnie git. Dzięki Navaja za pozyskanie info w tym temacie ze swoich źródeł!

Ale jak na centralce wbiłem jedynkę to lampa mijania się zapala (fakt że było po zmierzchu). Zauważyłem też że zapalanie tej lampy dzieje się jakby w synchronizacji z podświetleniem zegarów czyli układem zmierzchowym w kombi.

Czy ktoś kto na codzień używa tego patentu - podpowie dokładnie jaka jest logika działania?
Czy to działa tylko na postoju? Jak tak to nic nie daje... ale słyszałem że ludzie tak jeżdżą więc pewnie da się. W Motoscanie jest nawet jakaś opcja aktywacji wyłączania lampy mijania przyciskami (u mnie jest aktywowana).

Chodzi mi m.in. o to żeby jak jadę w słoneczny dzień 3h ekspresówką nie lampić i nie wypalać ledów mijania.

Przy okazji - zakład polerowania wydechów garwolin kończy robotę Ten dolot to była grubsza zabawa.

Została sama puszka tłumika - czyli lekka i najmilsza część roboty, bo będzie jej symbolicznie.

I jeszcze dla Was ciekawostka - widzieli takie cuś? To chłodnica w moim helmucie.

W sumie w tym samym języku gadają to i części moga być wymienne

Pozdrawiam
zimny
Nie kończ Waść , już czeka GS-a w kolejce do polerowania 😁:⁠-⁠) , a co do l reflektora też na początku wyłączałem kombinacją przycisków , lecz od kilku lat odpalam wszystko co tam jest do świecenia i nie zaobserwowałem efektu wypalania led.Nadal z nocy robi dzień ,a wzrok mam słaby wcale pieniędzy nie widzę

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Brzeszczot jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania