Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Honda - inna niż AT & NAT

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.11.2022, 12:23   #1
zimny
trampkarz emeryt

zimny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: F800GS ADV
Przebieg: za mały
zimny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 54 min 9 s
Domyślnie

Chłopy, dajcie spokój z tym że lipa bo skoki po 200mm itp. więc szosówka. Zrozumcie że tak jak Komar napisał, 90% użytkowników chce wygodnie jeździć asfaltem i czasem pojeździć po szutrach. I tyle, do tego nawet dętki nie są potrzebne.

Będzie jak z wieloma sprzętami - my tu ponarzekamy, pomarudzimy, pół Europy go kupi a by będziemy za parę lat masowo kupować używki i z zadowoleniem jeździć. Też uważam że 30-40 procent kupi bo słyszało o legendzie i po prostu im to podejdzie, a reszta bo miała gdzieś kiedyś trampka, ma sentyment i nawet nie spojrzy na wady czy porównywalne modele (ja się do tej grupy bym zaliczał)

Wizualnie może, przyznam, nie jest pięknie ale jest tak jak w Trampku zawsze było. Oby technicznie było podobnie to będzie świetne wozidło. 90 kuni i te zawiasy załatwiają to czego zawsze brakło trampkowi.

Miałem 4 czy 5 transalpów i z ogromną ciekawością czekam na to jak ten będzie wyceniany i jak wypadną testy.

Jak 208kg to masa zalanego to jest mniej niż trampek 650 i 700. Jakby tak było to ideolo - masa do mocy lux. Jak to masa suchego to jest to dokładnie tyle ile na sucho waży mój gejes 1200...wtedy to już tak se.

Pozdrawiam
zimny

ps. jest też nowy V-Strom 800 z paskudną lampą z przodu ale także ze zdecydowanie ukierunkowaniem bardziej w teren niż 650-tka, coś koło 80 koni i 80nm chyba, też szprycha i dętka.
zimny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania