![]() |
|
Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja Wszystko co tyczy się głównego wyświetlacza, oprogramowania motocykla, nawigacji i podobnych |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
![]() Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s
|
![]()
kolega matjas dobrze prawi.
BTW ktoś pisał że jak mu ekran wywaliło to żarło prąd jak głupie. Oczywiście w Twoim przypadku mogło tak się dziać przed całkowitym padem tabletu. Zresztą Honda twierdzi że to nie wina samego tabletu (ekrnu) że robi się czarny tylko jakiegoś modułu współpracującego. pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 25 min 52 s
|
![]()
stacyjka wyłączona , odłączasz przewód masowy od aku i wpinasz w obwód miernik ustawiony na mA powinno wskazywać <1mA poboru, jeżeli jest inaczej to w następnej kolejności wypnij kostkę z regulatora napięcia - łatwy dostęp za tylnym amortyzatorem (przynajmniej w CRF1000) jeżeli nadal nic to nie zmienia to już robota dla serwisu... trzeba wypiąć komputer ABS i ew. szukać dalej (zegary, sterownik silnika)
ew zostaje akumulator podobno Li-ion ma samorozładowanie mniejsze, niż 0,1% pojemności na dobę. Więc 7dni to kiepski wynik . Ciekaw jestem jak Wam odpalają motki na mrozie gdy jest w okolicy 0 lub poniżej, kupiłem kiedyś litowca do siebie i po późno jesiennej wyciecze gdy były przymrozki słabo palił, dopiero za 3-4 razem gdy aku złapał temperaturę będąc katowanym przez prądożerny rozrusznik |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Połamany
![]() |
![]() Cytat:
Zrobiłem na aku JMP HJTX9-FP-1 12V 36 Wh 40 kkm w 5 lat. Stary padł po nieumyślnym rozładowaniu do zera włączonymi światłami. Kupiłem drugi taki sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 dzień 7 godz 10 min 6 s
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez coddy : 10.01.2023 o 11:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pokrowiec dla crf1100 | flash | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 6 | 28.06.2021 15:32 |
antena GPS w CRF1100 | szynszyll | Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja | 1 | 26.12.2020 14:39 |