|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2014
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 10 godz 50 min 24 s
|
![]()
W skrócie:
Po dwóch godzinach na T7 poszedłem porozmawiać o dostępności, cenach i opcjach finansowania.🙃 Po godzinie jazdy na Tuaregu stwierdziłem, że mogę już wracać i go oddać choć mogłem jeszcze jeździć kolejną godzinę.😐 Moje spostrzeżenia o Tuaregu: Na "+" Fajny, dynamiczny silnik. Dla mnie moc wystarczająca. Możliwość zmiany trybów jazdy w locie. Nawet na ten off-roadowy wyłączający ABS na tylnym kole. Niska, niższa niż tenere 700 Lekka. Dla mnie podobna wagowo do T7 Mocne hamulce. Lepsze niż w t7 Krótka, sprawia wrażenie krótszej i mniejszej niż tenere. Krótszy promień skrętu. Wygodniejsza kanapa niż w t7 Na "-" Grzeje w dupę. Było to irytujące a dzień nie był upalny. Zawieszenie twardsze, sztywniejsze niż w tenere. Dziwnie jeździło się po dziurach, strasznie telepało. Może to przez to że jest krótsza i konstrukcyjnie jest sztywniejsza. Dziwne przyciski z lewej strony. (Kierunkowskazy, światła mijania/ długie). Zapewne kwestia przyzwyczajenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 31 min 2 s
|
![]() Cytat:
zawieszenie jest dużo lepsze niż.T7.. kwestia sztywności to kwestia ustawień T7 miałem 2,5 roku i zrobiłem nią sporo kilometrów w ternie jak i po szosie.. T7 WR miałem przez 5 dni.. i też sporo pojeździłem.. Tuarega mam od jakiś.2-3 miesięcy.. ![]() zawieszeniowo bym napisał tak - Taureg ma najlepszy zawias o najwyższym skoku i najlepszym zakresie tłumienia. Potem Jest WR z całkiem fajnym przodem .. i takim słabszym tyłem.. .. na końcu jest zwykła T7 pod tym względem.. o tyle o ile zawias jako tako pracuje na szosie w terenie często pokazuje swoje niedomagania.. dobija na większych hopach .. klepie po rękach na mniejszych.. ![]() trust me.. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 14:05 |