Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Imprezy forum AT i zloty ogólne

Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10.10.2009, 21:31   #1
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Nie ma twardszego afrykanera niż Giziu, który wywalił 1000km na zlot w Bieszczadach kto był, ten wie
Mi też się zdarzało wrócić na raz z Bałkanów jesienią w deszczu na raz 1300km do domu, ale to był MUS !! i potem przez tydzień jeździłem tylko autem.
A to ma być zlot, czyli przyjemność a nie MUS. I jak by lało, to możesz uważać że zmiękły mi już poślady, ba jestem po prostu mięczakiem, ale bym się nie wybrał jak by miało lać nigdzie 300 czy 500km w jedną stronę przy zbliżającej się aurze. Jeden Wielki twardziel, na zlot w Afryce przyjechał autem kto był też wie

Ale do meritum. Faktycznie zgrać 300 osób to już mało realne, nie wspominają że jest nas już 1600
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.10.2009, 22:25   #2
zbyszek_africa
księgowy...

zbyszek_africa's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Radom
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
zbyszek_africa jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 20 godz 27 min 35 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rambo Zobacz post
Nie ma twardszego afrykanera niż Giziu, który wywalił 1000km na zlot w Bieszczadach kto był, ten wie
Jeden Wielki twardziel, na zlot w Afryce przyjechał autem kto był też wie
O Giziu doskonale pamiętam, jak odjeżdżał, pomyślałem tyle kilosów przed nim, respekt
Aa ten drugi to kto, Turbodymomen jakiś czy co

zdrowia
zbyszek_africa jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.10.2009, 22:39   #3
PUFF
Very Old Member ;)

PUFF's Avatar

Miasto: Kielce
Motocykl: RD04
PUFF jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 17 godz 13 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zbyszek_africa Zobacz post
O Giziu doskonale pamiętam, jak odjeżdżał, pomyślałem tyle kilosów przed nim, respekt
Aa ten drugi to kto, Turbodymomen jakiś czy co

zdrowia
Zbyszek, jakies zaniki pamieci?
Stary 10.10.2009, 22:50   #4
Dzieju
Administrator

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Nooo Marek z Łodzi dał wtedy popis na tym maleństwie, to proporcjonalnie jak by zlot Afryk zrobić np w Belgradzie.
Stary 10.10.2009, 22:37   #5
PUFF
Very Old Member ;)

PUFF's Avatar

Miasto: Kielce
Motocykl: RD04
PUFF jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 17 godz 13 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Nie ma twardszego afrykanera niż Giziu, który wywalił 1000km na zlot w Bieszczadach
Jest jeszcze Marek z Lodzi, ktory w tamte okolice przyjechal w deszczu i w srodku nocy na Yamaszce Neo's 50
Cytat:
kto był, ten wie
Pogladal krolowe i na nastepny sezon zakupil jedyny sluszny motocykl
Stary 11.10.2009, 19:16   #6
myku

myku's Avatar

Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
myku will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
Domyślnie

Ja wiem kto do Afryki przyjechal autem.A bylo ich nawet kilku
myku jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.10.2009, 09:52   #7
7Greg

7Greg's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 5 miesiące 1 dzień 16 godz 16 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
...Jeden Wielki twardziel, na zlot w Afryce przyjechał autem.....
Zapewne piszesz o mnie
A ja wyszedłem z innego założenia. Pogoda była kiepska, miałem dojechać
po północy i mogłem stwierdzić - nie jadę.

Chciałem się spotkać z ludźmi i przyjechałem puszką. I nie wstydzę się tego
Chyba, że nastąpi nowa tradycja, że na zlot to tylko motocyklem.

Ale wracają do tematu. Nie pisałem o żadnej konkretnej osobie, a już na pewno nie o Lenie. Również nie o Tobie Ramboszczaku

Chciałem poruszyć temat smutnej prawdy, która to zawisła nad forum.

Skończyło się na prywatnych wycieczkach i udowadnianiu, że jeżeli nie stać mnie na jakiś wyjazd to ten którego na to stać, czy też ma większe chęci, robi to tylko po to aby zaszpanować i się wywyższać.

Strach powoli gdziekolwiek jechać. A jak już się pojedzie to trzeba pisać, że było tanio, spanie za darmo i ludzie dali jedzenie.
Bo ten co pojechał do hotelu i tankował E98 to zwykły szpaner jest, bogacz, ba - normalny beemiarz.
W tej sytuacji tylko pozostaje mi pogratulować podejścia do życia.

I nadal nie uwierzę, że z pośród 700 luda na zakończenie może pojechać tylko 30, a reszta ma na to naprawdę WAŻNE usprawiedliwienie.
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.10.2009, 10:40   #8
lena

lena's Avatar

Miasto: Polska poł.-wsch.
lena jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 35 min 55 s
Domyślnie

Panowie, teraz to już podnieśliście mi ciśnienie maksymalnie.Zamiast konkretnej dyskusji (poza kilkoma głosami) zaczęło się tokowanie i udowadnianie kto bardziej męski oraz czepianie się szczegółów.NADMIAR TESTOSTERONU BUCHAJĄCEGO U NIEKTÓRYCH JUŻ USZAMI PROPONUJĘ ROZŁADOWAĆ POPRZEZ PRACĘ FIZYCZNĄ.Nie rozumiecie sensu? Chodzi o chęć spotkania, bez względu na pogodę i odległość (wiedziałam,że mogę na Ciebie Gregu liczyć, brawo!), czy tysiąc innych "powodzików"!Dla jasności - jestem tylko blondynką, która w tym roku, dzięki spotkaniu w Miedznej zdecydowała się uatrakcyjnić sobie 35-tą wiosnę życia i zrobić prawo jazdy na motor.Zakupiłam (ukłon w stronę męża) niestety nie Afri, ale otrzymałam w tej kwestii wiele Waszych porad, za co jestem niezwykle wdzięczna.Jestem matką pracującą z dwójką dzieci w wieku 9 i 11 lat, stadem zwierzą,etc.,więc jeżeli mi się chce i mogę przejechać jako pasażer 500 km (tyle mam do Poznania), to nie rozumiem męskiego narzekania,że pada, zimno....Jak ktoś nie ma w sobie ducha, niech nie zwala na pogodę i odległość.Rozumiem,że zdarzają się wypadki losowe, ale to niewielki odsetek.
Po pierwszym spotkaniu w Waszym gronie uwierzyłam w "pozytywnych motocyklistów", z pasją, zapałem, twardych facetów z zasadami. Chyba przeinwestowałam, bo takich widzę tu teraz kilkunastu (wielu być może jeszcze nie poznałam, ale olewając zloty nie dajecie mi na to szansy), od których chciałabym się uczyć, których odwagę i determinację podziwiam. Jak powiedział kiedyś pan Adam (obecnie zdaje się XVRally), nie wystarczy mieć motor,żeby być motocyklistą.

Nadal jestem za uporządkowaniem kwestii organizacji spotkań, a uchylającym się może warto podziękować za członkostwo, które moim zdaniem (ale ja jak widać się nie znam) zobowiązuje.Może wtedy znowu będzie kameralnie i z pasją, bo zostaną na placu boju tylko ludzie zaangażowani, którym się "jeszcze chce"!
lena jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.10.2009, 18:15   #9
lena

lena's Avatar

Miasto: Polska poł.-wsch.
lena jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 35 min 55 s
Domyślnie

Zgadza się, jorg, chodziło o merytoryczną dyskusję, może głosowanie czy:

1/organizujemy spotkania otwierające i zamykające sezon według jakiegoś określonego systemu, grafiku, np.wg kolejności grup regionalnych ( powodzenie zapewni wymóg przynależności każdego forumowicza przynajmniej do jednej z grup);

2/spotkania ogólne odbywają się w określonych, znanych i w miarę stałych terminach, np. rozpoczęcie - kwiecień, zakończenie-wrzesień, co oczywiście nie daje gwarancji dobrej pogody, ale "pogodowy koncert życzeń" nie jest możliwy - ktoś inny pociąga za te sznurki;

3/jeżeli grupie, której przypada zaszczyt organizacji spotkania nie odpowiada termin/ma problemy organiz., itd, dogaduje się z następnymi w kolejce w celu zamiany...

O to mi chodzi.Żebyśmy wiedzieli mniej więcej gdzie i kiedy znowu się zobaczymy, żeby mieć czas na zarezerwowanie terminu, bo przecież każdy z nas ma swoje życie i obowiązki. Ale w tym celu należy sobie indywidualnie odpowiedzieć, czy chcę, mogę i potrafię zmobilizować się do działania, wziąć na siebie odpowiedzialność/być odpowiedzialnym zarówno organizatorem, jak też uczestnikiem. Ja sobie już odpowiedziałam, a WY? Jeżeli tak, to podzielcie się odczuciami, każdy jest ważny, każdy współtworzy to forum - oby ta praca była konstruktywna.Pozdrawiam.
lena jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.10.2009, 22:25   #10
Kazmir

Kazmir's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Kazmir jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 21 godz 1 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał lena Zobacz post
Zgadza się, jorg, chodziło o merytoryczną dyskusję, może głosowanie czy:

1/organizujemy spotkania otwierające i zamykające sezon według jakiegoś określonego systemu, grafiku, np.wg kolejności grup regionalnych ( powodzenie zapewni wymóg przynależności każdego forumowicza przynajmniej do jednej z grup);

2/spotkania ogólne odbywają się w określonych, znanych i w miarę stałych terminach, np. rozpoczęcie - kwiecień, zakończenie-wrzesień, co oczywiście nie daje gwarancji dobrej pogody, ale "pogodowy koncert życzeń" nie jest możliwy - ktoś inny pociąga za te sznurki;

3/jeżeli grupie, której przypada zaszczyt organizacji spotkania nie odpowiada termin/ma problemy organiz., itd, dogaduje się z następnymi w kolejce w celu zamiany...

O to mi chodzi.Żebyśmy wiedzieli mniej więcej gdzie i kiedy znowu się zobaczymy, żeby mieć czas na zarezerwowanie terminu, bo przecież każdy z nas ma swoje życie i obowiązki. Ale w tym celu należy sobie indywidualnie odpowiedzieć, czy chcę, mogę i potrafię zmobilizować się do działania, wziąć na siebie odpowiedzialność/być odpowiedzialnym zarówno organizatorem, jak też uczestnikiem. Ja sobie już odpowiedziałam, a WY? Jeżeli tak, to podzielcie się odczuciami, każdy jest ważny, każdy współtworzy to forum - oby ta praca była konstruktywna.Pozdrawiam.
Jeśli wiara ma ochotę na głosowanie to proponuję założyć (przykleić wątek - ankieta ?) pt "Głosowanie - zlot" i niech każdy odpowie na pytania Leny 1,2 i 3, ale nie dla pogawędzenia, tylko wypracowania zasad. Liderzy grup regionalnych ustalą zasady wrzucając do wora zebrane uwagi i wypracują (na Priv'a), komunikat dla wszystkich na jakich zasadach będą organizowane zloty od 2010 roku.

W tym wątku proponuję dyskusje odnośnie zmian - propozycji.

W pkt. 2 jeśli można termin (wiosna) 01 do 15 maja (jesień) max do końca września. Dlaczego taka propozycja - nawet jeśli będzie lało to temp jest jeszcze do zniesienia jednym słowem pogoda jest stabilniejsza. Jeśli ktoś lubi hardcore to zawsze może pojechać na Zimowy Zlot Słoni z błogosławieniem pozostałych
Kazmir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania