|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Zimny, krótka piłka: ile chcesz za ten popsuty motocykl? Akurat szukam to bym Cię wybawił.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko jak to się mówi, pojechało mi po ambicji rozpracowanie tego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dobrze żartujesz
![]() Polubiłem tą maszynę na wstępie, i cokolwiek ją boli, biorąc pod uwagę poziom popularności sprzętu będzie do ogarnięcia. Dam znać, samodzielne rozkminy już sobie odpuszczam, nie mam na to głowy i czasu. Ostatnio edytowane przez zimny : 02.03.2022 o 12:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Temat ustalony.
Kolega mechanik miał dostęp do kompa OEM BMW bo Motoscan i GS911 nie pokazywały tego co trzeba. Moje ingerencje w kabelki nic nie zepsuły ani nie spowodowały żadnych błędów, czyli jednak nie jest to taki prom kosmiczny. Błąd C1DF1 czyli podstawowy przy zawieszaniu się szczotek w silniku pompy ABS. Teraz uwaga, wstępnie mam ambicje sam to naprawić ![]() Silnik pompy ABS jest w GSie 1200 na 95% dokładnie ten sam co w... Focusie MK3 z lat 2010-2013. Nie muszę mówić że pompki do focusa kosztują ułamek tego co do GSa (jako dawca silnika). ...pomijam młotkowe zakuwanie silnika. Suma sumarum - o ile nie zdecyduję się oddać pompy w doświadczone ręce, to najpierw muszę dokładnie sprawdzić numery i model silnika pompy u siebie i upewnić się w kwestii dawcy. Z tego co odnotowałem to jest prawdopodobnie pompa ATE MK61, występująca m.in. np w Focusie MK3 z lat 2011-2014 i wielu autach VAG. Dzięki za zainteresowanie i porady - temat nie rozwiązany ale zdiagnozowany. Jakbym sam to ogarniał, zrobię fotorelację. Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |