![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 6 min 14 s
|
![]()
Mam 1100 z manualem i problemów ze sprzęgłem nie zaobserwowałem.
Dlaczego twierdzisz że serwis chce cie naciągać ? Jeżeli faktycznie sfajczyłeś sprzęgło to powinni jakieś fotki zrobić. Sprzęgło nie ślizgało się w czasie jazdy ? Osobiście nigdy w żadnym z posiadanych motocykli nie udało mi się spalić sprzęgła aczkolwiek widziałem na zlocie kolesia co zamiast gumy spalił sprzęgło ![]()
![]() |
#2 | ||||
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 6 godz 26 min 18 s
|
![]() Cytat:
Nie zaobserwowałem wcześniej żadnego problemu ze sprzęgłem. Dojechałem do kałuży na szutrowej drodze i chciałem spokojnie przejechać wybierając najlepszą drogę. Ciężka maszyna, małe doświadczenie z nią, nie chciałem się wyglebić i zarysować ![]() Jeżdżę też Betą 430 i ona dużo bardziej była męczona i działa. Spalone sprzęgło powinno choć minimalnie ciągnąć na utwardzonym terenie, a tu nic. Mogłem przepchnąć motocykl na biegu. Naprawdę nie chcę mi się wierzyć w spalone sprzęgło, ale czekam na info od serwisu i poproszę o zdjęcia. Pozdrawiam Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Co do palenia się sprzęgła mam taką samą opinię. Pali się sukcesywnie i czuć, że jest słabsze, a jak ostygnie to jest trochę lepiej. Czuć specyficzny zapach, przynajmniej w samochodzie bo tam jest suche. Prędzej stawiam na jakieś zawieszenie quickshfter-a (wyłączyłem go później) lub kontrolę trakcji. Rozumiem znaki zapytania z nowym moto i terenem. Ogólnie trochę latam po offie Betę 430. Od czegoś trzeba zacząć, aby poznać nowe moto. Wybrałem się sam i nie wybierałem hard enduro. Jak już padło, to z tej kałuży wyciągnąłem go o własnych siłach, to powinno zobrazować trudność w terenie. 250kg, a kulturystą nie jestem. Fakt jestem stanie go podnieść jeśli położyłbym go na bok. Nie obrażam się, dzięki za opinię. Cytat:
pół sprzęgło- masz rację, ale wydaje mi się, że że nie w w ciągu 1 min. Nie wiem tego na pewno. Serwis rozbierze i się okaże. Quickshifer - tak masz rację i nie używałem go do wyjazdu z kałuży. Podejrzewam tylko może jakąś awarię, może elektroniki. Dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam Cytat:
![]() Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Novy : 15.02.2022 o 08:01 Powód: Połączenie postów |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z CDP?! | killjoy | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 13.06.2014 10:56 |
Mam problem | Lewar | Układ elektryczny i zapłonowy | 48 | 11.03.2011 10:43 |