![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Czeka mnie zakup klucza dynamometrycznego. Z tego co dowiedziałem się na forum w opinii większości należy mieć minimum 2 klucze o niższym i wyższym zakresie. Polecany tu producent "Neoma" nadal utrzymuje wysoką sprzedaż i dobre opinie na aledrogo, ale zastanawiam się też nad zakupem klucza wychylnego lub elektronicznego.
Klucz będzie używany sporadycznie, do obsługi moto i dokręcania szpilek w aucie. Który byłby odpowiedni do tych zastosowań? Do tej pory nie używałem tego ustrojstwa (poza praktykami na warsztacie) i nie zdarzyło mi się urwać śruby, a wszystko co skręcałem nie rozleciało się po czasie, ale lepiej kręcić tak jak książka nakazuje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 4 godz 7 min 24 s
|
![]()
Elektrycznego nie polecam. Ciężko uchwycić zadany moment. Niby można ustawić sygnał dźwiękowy, ale słabo to działa. Bateryjki padają szybko. Tradycyjny mam Jonneswaya. Jest ok.
|
![]() |
![]() |